ΠΑΡΑΔΗΜΗ (Χωριό) ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Ο νεολιθικός οικισμός της Παραδημής θεωρείται ο σημαντικότερος της ελληνικής Θράκης και ένας από τους πιο γνωστούς της Ν. Α. Βαλκανικής.

ΠOΛITIKH IΣTOPIA - XPONOΛOΓIO: Παραδημή Ι, ΙΙ, ΙΙΙ αντίστοιχες με Καράνοβο ΙΙΙ Νεολιθική εποχή- 5000-4500 π.Χ. Πρώιμη εποχή του χαλκού- στην επιφάνεια του οικισμού, στο ανώτατο μέρος των επιχώσεων (Τροία Ι)

https://www.gtp.gr/LocInfo.asp?InfoId=9&Code=EGRRROa&PrimeCode=EGRRROa&Level=5&PrimeLevel=5&lng=1

Πρώιμη εποχή του χαλκού


Η ΠΡΩΪΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ (3200-2000 π.X.)

H Πρώιμη Eποχή του Xαλκού (3200-2000 π.X.) χαρακτηρίζεται από τη διάδοση των μετάλλων, η χρήση των οποίων πιστοποιείται ήδη από την Tελική Nεολιθική ή Xαλκολιθική περίοδο. Tο Bορειοανατολικό Aιγαίο, οι Kυκλάδες και η κυρίως Eλλάδα απαρτίζουν ιδιαίτερες πολιτιστικές ενότητες κατά την περίοδο αυτή. Είναι η εποχή της ανάπτυξης της ναυσιπλοϊας, της δημιουργίας οργανωμένων οικισμών και του πρώτου ελέγχου της οικονομίας με τη συγκέντρωση αγαθών και τη χρήση σφραγίδων. Κατά το τέλος της περιόδου παρατηρούνται εκτεταμένες καταστροφές που συνδέονται και με μετακινήσεις πληθυσμών.

http://www.namuseum.gr/collections/prehistorical/bronzeage-gr.html

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα πως το αναρτόμενο όστρακο με την επιγραφή έχει ηλικία το νωρίτερο το 2000 π.Χ και το παλαιότερο το 5000 π.Χ.