Ονομάζομαι Αγγελής Πιτσικαλής και είμαι μηχανικός του εμπορικού ναυτικού. Το 1998 βρισκόμουν με πλοίο στο Βανκούβερ του Καναδά και ξαφνικά με έπιασε πυρετός 42, έβηχα και έβγαζα πτύελα με αίμα. Οι γιατροί του Καναδά είπαν ότι σύμφωνα με τις πλάκες του θώρακα που έβγαλα εκεί, εύρισκαν καρκίνο στον πνεύμονα. Μου συνέστησαν να φύγω από το πλοίο και να έλθω στην Ελλάδα στους δικούς μου, να μπω σε νοσοκομείο.
Πράγματι ήλθα στην Ελλάδα και την επόμενη ημέρα πήγα στο νοσοκομείο "Σωτηρία" στην Αθήνα που είναι για παθήσεις του θώρακα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο νοσοκομείο, μια μακρινή συγγενής μου Μαρία Εμμανουηλίδου που έμενε στη Μυτηλήνη αλλά εμένα δεν με ήξερε, ήταν ανεψιά της νύφης μου, βλέπει στον ύπνο της ότι στη πόρτα της Εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ στο μοναστήρι σας στεκόσαστε εσείς Αγία Ηγουμένη και περνούσε πολύς κόσμος από μπροστά σας. Και εσείς φωνάξατε : "Ο Αγγελής να περάσει από εδώ από την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ". Και με βγάλατε από τον κόσμο και πέρασα προς την εκκλησία του Αγίου.
Η ανεψια της νύφης μου μετά από μερικές μέρες τηλεφώνησε στη θεία της να την ρωτήσει πως είναι και εκείνη της είπε ότι είναι όλοι στεναχωρημένοι, γιατί ο Αγγελής ο αρδερφός του συζύγου της είναι άρρωστος στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και δεν 'ηξεραν τι θα δείξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, διότι οι γιατροί στον Καναδά είπαν ότι έχει καρκίνο. Μόλις άκουσε η ανεψιά της το όνομα "Αγγελής", θυμήθηκε το όνειρο που είχε δει και της το ανέφερε. Η νύφη μου έμεινε έκπληκτη.
Πέρασε καιρός. Πέθανε της νύφης μου η μητέρα στον Πειραιά και πήγα και εγώ στη κηδεία και ήλθε από τη Μυτηλήνη και η ανεψιά της νύφης μου. Στην κηδεία υπήρχε αρκετός κόσμος. Ξαφνικά βλέπω μια κοπέλα να έρχεται δίπλα μου και μου λέει : "Εσύ είσαι ο Αγγελής"; Υπενθυμίζω ότι ούτε με ήξερε ούτε την ήξερα. Λοιπον μου λέει : "Εσύ είσαι ο Αγγελής που είχα δει στον ύπνο μου στον Άγιο Ραφαήλ με την Ηγουμένη Ευγενία". Και μου διηγήθηκρ υο όραμά της.
Ο Άγιος Ραφαήλ είχε κάνει πράγματι το θαύμα του. Οι εξετάσεις στο νοσοκομειο βγήκαν καθαρές αίμα δεν έβγαζα πλέον και βγήκα από το νοσοκομείο υγιέστατος