Μια αμερικανική αρχαιολογική ομάδα υπό του William Donato και του Dr Greg Little επιβεβαίωσε ότι τα ασβεστολιθικά ευρήματα τα οποία είναι βυθισμένα σε ρηχά νερά 50 μέτρα από την ακτή του Μαιάμι είναι τα υπολείμματα αρχαίου λιμανιού. Τον Μάιο του 2005 η ομάδα εξερεύνησε μία δομή από βράχους μήκους ενός μιλίου, αρχικά από τον αέρα και αργότερα με καταδύσεις. Βρέθηκαν μεγάλα κομμάτια ασβεστόλιθου παρεταγμένα σε κυκλικούς σχηματισμούς χωρισμένα με διάκενα ίσου μήκους. «Τα ευρήματα μας ξάφνιασαν», δήλωσε ο Dr. Greg Little, «οι κύκλοι ήταν όμοιοι με τα αγκυροβόλια που υπήρχαν στα αρχαία λιμάνια της Μεσογείου».

 

Ένα μίλι από την τοποθεσία βρίσκεται ο αμφιλεγόμενος Δρόμος του Μπίμινι, μία υποθαλάσσια κατασκευή από βράχια σε σχήμα J όπου πολλοί σκεπτικιστές την αμφισβητούν. Δύο βραχώδες αγκυροβόλια βρέθηκαν επίσης στον 1800 ποδών Δρόμο του Μπίμινι, μαζί με άλλα ευρήματα.

 

«Ένα από τα αγκυροβόλια είναι όμοιο με τα ασυνήθιστα αρχαία ελληνικά αγκυροβόλια που βρέθηκαν στην Θήρα», αναφέρει ο Little. «Αλλά τα πιο σημαντικά ευρήματα καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των σκεπτικιστών». Πολλά πολλαπλά δεσίματα των ογκόλιθων ανακαλύφθηκαν, συμπεριλαμβάνοντας ένα σετ από τρία στην κορυφή του καθενός. Όμως ο Dr. Little λέει πως το πιο σημαντικό εύρημα βρέθηκε κάτω από τους ογκόλιθους.

 

«Βρήκαμε ορθογώνιες πλάκες από ομαλά κομμένο βράχο κυριολεκτικά στοιβαγμένο κάτω από κάποιους ογκόλιθους. Αυτοί χρησιμοποιούνταν σαν βράχοι υποστήριξης. Αυτή είναι η απόδειξη πως ο Δρόμος του Μπίμινι ήταν ο λιμενοβραχίονας ενός αρχαίου λιμανιού». «Αν και τα ευρήματα είναι κατατοπιστικά», συνεχίζει ο Little, «το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι κάποιοι σκεπτικιστές γράφουν άρθρα ισχυριζόμενοι πως η κατασκευή είναι απλά ένας φυσικός ασβεστολιθικός σχηματισμός. Η απάτη δημιουργήθηκε στο Μπίμινι από τους σκεπτικιστές όμως πρέπει να εξετάσεις μια αναφορά του 1978 για να την αντιληφθείς. Ακαδημαϊκοί αρχαιολόγοι και γεωλόγοι δεν την έχουν διαβάσει. Κατόπιν ισχυρίζονται διάφορα βασιζόμενοι σε λανθασμένα δεδομένα».