«Εκεί, μες στις ανήλιαγες σπηλιές, δεχόντουσαν να θαφτούν τα πιο φωτεινά πνεύματα για χάρη της τέχνης και της επιστήμης. Εκεί μέσα γινόταν η μύησή τους κι εκεί μάθαιναν τον τρόπο να συνεννοούνται μεταξύ τους, μεταβιβάζοντας τη σκέψη τους χωρίς να χρησιμοποιούν ομιλία. Εκεί μάθαιναν κι ένα σωρό άλλες μαγικές αγωγές και τελέσματα. (...) Στα μάρμαρα, που αποτελούν τα τοιχώματά τους, είναι χαραγμένοι ολόκληροι κατάλογοι με τα ονόματα των σοφών, που κάποτε πέρασαν από το απόκρυφο αυτό διδασκαλείο. (...) Είναι χαραγμένα επίσης και τα ονόματα των επισκεπτών, τούτων των μυστικών σπουδαστηρίων, καθώς και −με δυο λόγια− οι εντυπώσεις τους απ' την επίσκεψη» (Ταξίδι στην Ελλάδα, σ. 190).
«Υπάρχουν ακόμα στους τοίχους [των σπηλαίων κάτω από τα λατομεία] επιγραφές, παραστάσεις και σύμβολα, που όμοιά τους μπορείς να δεις μόνο στον οβελίσκο που 'ναι στημένος μπροστά στο Ατ Μεϊντάν, στην Ισλαμπόλ» (Ταξίδι στην Ελλάδα, σ. 190). Να επισημάνω τη σύμπτωση της αναφοράς περί αιγυπτιακών επιγραφών με την ύπαρξη της δέλτου των νεοτέρων λαξευμάτων. Όμως, μήπως κάποιος πήρε την ιδέα ακριβώς από τον Εβλιά Τσελεμπί;
8 Σχόλια:
Οπότε κρίνεις εσύ και μπορείς βάλτο εμείς πάντως σε έχουμε βάλει Ίδη
Δυστυχώς λόγω προβλήματος δεν μπορώ να ανεβάσω link στην σελίδα. Προς το παρόν λοιπόν μένουμε στην ανταλλαγή πληροφοριών μέχρι να λύσω το πρόβλημα μιας και ο προγραμματιστής μου είναι πολυάσχολος.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
επειδή δεν το έχουμε πολύ με τα μπαννερ λόγο ότι είμαστε λίγο μεγάλοι σε ηλικία μπορείς να βάλεις τι Φώτο από το προφίλ η ένα απλό λινκ για να βάλεις τι σελίδα μας εμείς αύριο θα σου βάλουμε λινκ στο μπλοκ μας
Βεβαίως. Αν θέλετε μπορείτε και εσείς να μου στείλετε ένα banner στο support@paranormap.net να σας βάλω στην δικιά μου σελίδα με τους συνεργάτες.
Αν θες μπορούμε να βάλουμε και λινκ για την σελίδα σου στο μπλοκ μας
Ευχαριστουμε φιλε για την βοηθεια και για την αδεια
Καλησπέρα παιδιά,
το σχόλιο περάστηκε σαν αναφορα εδω :
http://paranormap.net/article/10544
Αν θυμάμαι καλα πρέπει να έχω παρει υλικό από το site σας. Εννοείτε πως και εσείς μπορειτε να παίρνεται ότι θέλετε από το δικο μου.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Λόγο ότι παιδεύτηκα πολύ να βάλω την αναφορά αλλά για κάποιο λόγο δεν μπαίνει την καταχωρώ εδώ και ελπίζω να τι βάλεις εσύ σωστά επίσης μπορείς να παίρνεις από το συγκεκριμένο μπλοκ ότι θες και να το δημοσιεύεις
Αντιμέτωποι με το πιο μακάβριο εύρημα
Πολλά παράξενα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για τη σπηλιά – μυστήριο της Πεντέλης, τίποτα πιο συγκλονιστικό, όμως, από τη θεωρία που θέλει μια άριστα διατηρημένη μούμια να «ζει» επί χρόνια στο εσωτερικό της.Σήμερα, η «φυσική» αυτή μούμια, γυναίκα όσον αφορά στο φύλο της, αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα εκθέματα του Εγκληματολογικού Μουσείου της Αθήνας, το οποίο έχει οδηγήσει πολλούς στο να διεκδικήσουν την είσοδό τους σε αυτό .Πράγμα δύσκολο, αφού οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας και υπεύθυνοι του Μουσείου είναι πολύ προσεκτικοί ως προς την επιλογή των ανθρώπων που θα ξεναγήσουν στους διαδρόμους του.
Αποτελεί, βλέπετε, μουσείο «ειδικού ενδιαφέροντος» στο οποίοι μπαίνουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί: Φοιτητές Ιατρικής, εγκληματολόγοι, ερευνητές, δημοσιογράφοι…
Ο ανθρωπολόγος Κωνσταντίνος Μωραΐτης μου είχε εξηγήσει αναλυτικά την εξέλιξη της κατάσταση του διασημότερου εκθέματος του Εγκληματολογικού σε συνέντευξή μας για το KoolNews:
«Επήλθε φυσική μουμιοποίηση. Δεν ήταν τεχνητή, όπως έκαναν οι Αιγύπτιοι. Το σώμα αυτό παρέμεινε σε ξηρό περιβάλλον, αφυδατώθηκε και διατηρήθηκε στην κατάσταση που το βλέπουμε σήμερα. Για να το εξηγήσω αναλυτικά, η μουμιοποίηση είναι μια παραλλαγή της σήψης.Έχουμε αφυδάτωση των μαλακών ιστών, η οποία λαμβάνει χώρα υπό συγκεκριμένες περιβαλλοντολογικέςσυνθήκες.Απαιτούνται υψηλή θερμοκρασία και χαμηλά ποσοστά υγρασίας.Το δέρμα αποκτά αυτή την ξυλώδη μορφή, γίνεται πολύ σκληρό. Θεωρητικά, μπορεί να μείνει για πάντα έτσι αν δεν προσβληθεί από έντομα που τρέφονται με ιστούς. Οι ιδανικές και σταθερές συνθήκες διατήρησης μιας μούμιας, όμως, απαιτούν έναν ειδικά διαμορφωμένο ψυχόμενο θάλαμο. Γι’ αυτό και μπαίνοντας κανείς στο μουσείο καλείται να αντιμετωπίσει… έντονο ψύχος».
Πόσο πιθανό είναι η μούμια αυτή να βρέθηκε πράγματι στο εσωτερικό της σπηλιάς του Νταβέλη;
«Υπάρχει μια τέτοια εκδοχή, πως βρέθηκε στη σπηλιά του Νταβέλη, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί. Όταν εμείς ήρθαμε εδώ, τα ευρήματα αυτά υπήρχαν ήδη. Δε μπορώ να την απορρίψω, ούτε όμως και να την επιβεβαιώσω. Θέλω να πιστεύω πως αν πράγματι ίσχυε αυτό, θα το είχαν ψάξει λίγο περισσότερο. Η ταυτότητά του θύματος δεν έχει εξακριβωθεί», σχολίασε αμέσως μετά τον Δρα Μωραΐτη ο διακεκριμένος τοξικολόγος, Σωτήρης Αθανασέλης.Την αλήθεια, όπως φαίνεται, δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως το εύρημα αυτό έχει άρρηκτα συνδεθεί με τη μυστηριώδη σπηλιά στην οποία λέγεται πως έζησε ο πιο διαβόητος Έλληνας λήσταρχος, την καθιστά αυτομάτως εύρημα που κερδίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή.
Ποια ήταν τελικά αυτή η γυναίκα και πώς προέκυψε η σύνδεσή της με τη σπηλιά του Νταβέλη;
Δυστυχώς, αυτό μόνο η ίδια το γνωρίζει…
https://teammorfeas.blogspot.com/2018/11/blog-post.html