Αρκετοί συμπολίτες μας και λάτρεις του φαινομένου των UFO, από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου του 2016, επικοινωνούσαν με την ιστοσελίδα μας UFOs & Aliens Truth Greek community και ανέφεραν πιθανά UFO πάνω από την Αττική. Η Β.Β. ανέφερε στις 7 Αυγούστου: «Πριν 3-4 λεπτά (21:45) είδα από βόρεια με κατεύθυνση νότια (από Περιστέρι Αττικής) 2 αντικείμενα στον ουρανό το ένα πίσω από το άλλο σε σταθερή μεταξύ τους απόσταση. Ήταν αρκετά φωτεινά ώσπου χάθηκαν. Αυτό κράτησε γύρω στο 1,5 λεπτό. Έχω application για τον ISS και για Iridium αλλά δεν μου έδειχνε κάποια θέαση εκείνη την ώρα. Το είδε κανείς άλλος;». Ο Ι.Α. ανέφερε στις 7 Αυγούστου: «Στις 14.20 περίπου, είδα ένα φωτεινό ασημί αντικείμενο με απίστευτη ταχύτητα. Είχε κατεύθυνση από βορρά προς νότο και εξαφανίστηκε πάνω από τον Σαρωνικό μεταξύ Φαλήρου και Αίγινας. Η θέαση έγινε από εμένα και άλλα τρία άτομα από την περιοχή του ΜΕΤΣ στην Αθήνα με θέα 180 μοιρών τουλάχιστον. Παρακαλώ όποιος έτυχε να το δει ας απαντήσει.» Ο Α.Χ. ανέφερε στις 12 Αυγούστου: «Καλημέρα, μόλις είδα (χαράματα) κάτι φωτεινό να περνά πάνω από τις πολυκατοικίες στην Νίκαια που μένω. Δεν ήταν σίγουρα αεροπλάνο γιατί μετά από 20 δευτερόλεπτα εξαφανίστηκε...».

Δυστυχώς οι μάρτυρες, στις θεάσεις της Αττικής, δεν υπολόγισαν ή δεν γνώριζαν την έξαρση των πεφταστεριών αυτής της περιόδου, που μάλιστα φέτος ήταν η εντυπωσιακότερη βροχή της τελευταίας δεκαετίας…! Όπως ανέφεραν οι ειδικοί της NASA, φέτος οι Περσείδες θα εμφάνιζαν έξαρση καθώς στην πορεία της γης θα βρίσκονταν πολλά περισσότερα πεφταστέρια λόγω της βαρυτικής επίδρασης του Δία που εξέτρεψε τα σωματίδια πιο κοντά στην τροχιά του πλανήτη μας. Εκτός αυτού, φέτος μαζί με τις Περσείδες είχαμε και τα πεφταστέρια 5 ακόμα βροχών μετεωριτών και συγκεκριμένα των Κάπα-Συγγνίδων, Ήτα-Εριδανίδων, Άλφα-Καπρικορνίδων, Βήτα-Κασσιοπείδων και Δέλτα-Ακουαρίδων που συνέπεσαν στις 7-15 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα πεφταστέρια να είναι 150 με 160 ανά ώρα από 60 έως 100 που είναι συνήθως. Επίσης η δύση της Σελήνης στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Αυγούστου έκανε τον ουρανό σκοτεινότερο με την παρατήρηση των διαττόντων αστέρων να είναι ανεπηρέαστη από το φως του φεγγαριού. (Τις περιόδους με τις εξάρσεις των βροχών μετεωριτών μπορείτε εύκολα να τις εντοπίζετε από το app Meteor Showers.)

Όλα τα παραπάνω φαινόμενα, δεν είχαν καμία σχέση με την ραγδαία αύξηση των εμφανίσεων ΑΤΙΑ στον Ελληνικό ουρανό, την περίοδο 29 Ιουνίου - 7 Ιουλίου, που τα περιστατικά ήταν όντως ανεξήγητα. Καλό καλοκαίρι και προσοχή από που ενημερώνεστε...