O Γενικός Πρόεδρος του DEB επισκέφτηκε στις 11/3 το χωριό Πελεκητή, κι έκανε μαζί με τον κόσμο του χωριού την προσευχή της Παρασκευής.

 

Μετά από την προσευχή της Παρασκευής, ο Γενικός Πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μίλησε στους πιστούς στην αυλή του τζαμιού. Ο πρόεδρος είπε πως επισκέφτηκε την Πελεκητή στα πλαίσια της καμπάνιας συλλογής υπογραφών, είπε πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης μέχρι σήμερα περίμενε με υπομονή την επίλυση των μειονοτικών προβλημάτων της, αλλά όπως είπε οι κυβερνήσεις χωρίς να συνομιλούν με την μειονότητα, ψήφισαν και επέβαλλαν νόμους με τους οποίους επέτειναν περισσότερο τα θέματα της εκπαίδευσης, της άρνησης ταυτότητας, των μουφτειών, των βακουφίων, της πολιτικής εκπροσώπησης, της ίδρυσης συλλόγων και της οικονομίας.

 

Ανέφερε πως από την οικονομική κρίση της χώρας μας περισσότερο έχει επηρεαστεί η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, πως ακόμη δεν δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης στο δημόσιο στους νέους μας, πως ο τομέας αυτός πάντα ήταν κλειστός για την μειονότητα κάτι που εξαναγκάζει τους νέους να εγκαταλείπουν την πατρική στέγη και να φύγουν, κάτι που όπως είπε τον ανησυχεί για το μέλλον.

 

Είπε πως με την καμπάνια συλλογής υπογραφών που άρχισε το DEB, κάθε μέλος της μειονότητας ανοίγει έναν δρόμο στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων, εξέφρασε την πίστη πως ο κόσμος μας θα το αξιοποιήσει αυτό πλήρως και τέλος ευχαρίστησε που τον άκουσαν με υπομονή, όπως διαβάζουμε σταtourkikanea.gr.

 

Σε αυτήν του την επίσκεψη, τον πρόεδρο τον συνόδεψαν ο Ραμαδάν Ντουμπάν-μέλος του Δ.Σ. του κόμματος DEB, o Αϊντίν Αχμέτ-σύμβουλος του και ο Αλή Χουσείν από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του κόμματος.