Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε απόψε ισχυρή βροντή (ως τρομακτική ισχυρή έκρηξη το

περιγράφουν οι αναγνώστες του trikalaola.gr που το έζησαν στις περιοχές που έγιναν αισθητοί οι δύο σεισμοί και η ισχυρή βροντή) από τα έγκατα της γης, συγχρονισμένη με την πρώτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στα Τρίκαλα απόψε (26-12-2015, 19:31, 2.9 R, 7 χλμ Δυτικά – Νοτιοδυτικά των Τρικάλων, βάθος 10 χλμ.), συγκεκριμένα, ανάμεσα στα χωριάΒαλομάνδρι και Ρόγκια.

 

 

Μαρτυρίες αναγνωστών κάνουν λόγο για πρωτοφανή εκκωφαντικό θόρυβο-έκρηξη (όπως το περιγράφουν) που προκλήθηκε συγχρόνως με τον πρώτο σεισμό και όσοι κατοικούν στα χωριά κοντά που ήταν το επίκεντρο, τινάχτηκαν από την ισχυρή βροντή και τον μικροσεισμό και βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, φοβούμενοι πως είχε συμβεί κάποιο μεγάλο ατύχημα.

 

Ο 2ος σεισμός έγινε , (26-12-2015, 19:53, 2.8 R, 9 χλμ Δυτικά – Νοτιοδυτικά των Τρικάλων, βάθος 10 χλμ.) δηλ. ανάμεσα στα χωριά Παραπόταμο και Πηγή.

 

Βεβαίως, η ισχυρή έκρηξη και ο εκκωφαντικός θόρυβος (όπως τα περιγράφει ο κόσμος που το έζησε) που προκλήθηκε στον πρώτο σεισμό, είναι η τρομακτική βροντή που προήρθε από τα έγκατα της γης, από τη σύγκρουση ή κίνηση των τεκτονικών πλακών, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, όπως αναφέρεται στα στοιχεία του σεισμού.

 

Ανάλογη τρομακτική βροντή είχε συμβεί, παρατεταμένα όμως, στον μεγάλο σεισμό των Γρεβενών το 1995.

 

Μερικοί το περιγράφουν ως έκρηξη φιάλης υγραερίου, ως φουρνέλο, ως πτώση αεροπλάνου, κ.α. και ήταν τρομακτικό, με τα τζάμια να τρίζουν και να τινάζονται από τα κρεβάτια τους…. Οι δύο αποψινοί σεισμοί πολύ μικρής διάρκειας, έγιναν αισθητοί κυρίως στα προαναφερόμενα χωριά, όπως και η τρομακτική βροντή στον πρώτο σεισμό.

Τα στοιχεία των σεισμών είναι από το seismoi.gr