Ακόμη μια αναφορά στις εμφανίσεις μαυροφορεμένης γυναίκας βρίσκουμε στο Νομό Ημαθίας και πιο συγκεκριμένα κοντά στη Μονή της Αγίας Κυριακή, κοντά στο χωριό Λουτρό. Εδώ έχουμε την επανεμφάνιση της ίδιας μαυροφορεμένης γυναίκας την ίδια χρονική περίοδο. Πρόκειται για την παραμονή και ανήμερα της γιορτής της Αγίας 6 και 7 Ιουλίου αντίστοιχα κάθε χρονιά. Η μία και μοναδική αναφορά σε μια γυναίκα μπορεί να αποδοθεί και στην τύχη, ωστόσο στη συγκεκριμένη μονή οι επανεμφανίσεις, το γεγονός ότι είναι ορατή από πολύ κόσμο και η συγκεκριμένη θέση που επιλέγει πάντοτε έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των προσκυνητών.

Εκείνες τις μέρες στη μονή πραγματοποιείται πανηγύρι και η μαυροφορεμένη γυναίκα είναι πάντα δίπλα στη σιδερένια πόρτα της μονής, περιμένοντας ίσως καρτερικά να κάνει κάποιο θαύμα, και χωρίς να μιλάει σε κανένα παρά μόνο σε όσους έχει επιλέξει.

Μια από τις ιστορίες που μπορεί να καταγράψει κανείς με πρωταγωνίστρια τη συγκεκριμένη μαυροφορεμένη γυναίκα είναι η θεραπεία ενός βουβού κοριτσιού. Η οικογένεια επισκέφτηκε τον Ιούλιο του 1984 τη μονή, γιατί είχαν ακούσει πως εκεί βρισκόταν κάποια θαυματουργή εικόνα. Αποφάσισαν να επισκεφτούν τη μονή καθώς η 9χρονη κόρη τους δεν είχε αρθρώσει ποτέ της κουβέντα και οι ελπίδες που τους έδιναν οι γιατροί για να μιλήσει ήταν μηδαμινές. Οι ίδιοι είχαν απελπιστεί και ευελπιστούσαν σε ένα θαύμα.

Η οικογένεια μπήκε στο ναό, προσκύνησε την εικόνα της Αγίας, προσευχήθηκε και ζήτησε τη βοήθειά της στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Η μητέρα τρομοκρατήθηκε από το πλήθος πλου είχε συρρεύσει και φοβόταν μήπως έχανε το παιδί της, το οποίο σε εκείνη την περίπτωση δεν θα μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Βγαίνοντας από την εκκλησία, το κοριτσάκι άφησε το χέρι της μητέρας της και έτρεξε προς το μέρος μιας μαυροφορεμένης γυναίκας. Αρχικά η μητέρα πίστεψε πως ήταν κάποια γνωστή της οικογένειας αλλά καθώς πλησίαζε συνειδητοποίησε πως η γυναίκα εκείνη της ήταν άγνωστη. Είναι κατανοητή και λογική η ταραχή που ένιωσε και προσπάθησε να πλησιάσει, όμως αισθανόταν ότι κάτι την εμπόδιζε. Απελπισμένη, έψαξε μέσα στο πλήθος τον άντρα της για να ζητήσει τη βοήθειά του και εκείνη τη στιγμή άκουσε την κόρη της να φωνάζει : «Μαμά, μη φεύγεις». Γύρισε και είδε την κόρη της να στέκεται μόνη της αυτή τη φορά στο σημείο όπου στεκόταν πριν από λίγο με τη μαυροφορεμένη γυναίκα.

Την πλημμύρισε ανείπωτη χαρά και παρά τις προσπάθειές της δεν κατέστη δυνατόν να εντοπίσουν τη συγκεκριμένη γυναίκα. Το κοριτσάκι ισχυριζόταν ότι απομακρύνθηκε από κοντά της και εξαφανίστηκε αλλά τότε δεν το πίστευαν. Σήμερα αναρωτιούνται μήπως τελικά έλεγε την αλήθεια και δεν ήταν απλώς επινόηση της φαντασίας του.