Ένα ιδιαίτερα δυνατό σημείο μέσα στην πόλη της Κέρκυρας είναι ο όρμος της Γαρίτσας και συγκεκριμένα από την στήλη του Ντούγκλας προς την πλατεία. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα περίεργα ‘καπάκια’ απ’ οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού.

Kάτι συμβαίνει με μία Αντικερί στην Κέρκυρα. Συνήθιζα πολλές φορές να τριγυρίζω στους δρόμους της,και ιδιαίτερα τα βράδια με ανέμους,δεν ξέρω γιατί,αλλά αγαπάω πολύ τους ανέμους. Άλλοτε συναίβεναιν περίεργα πράγματα κι άλλες φορές κατέληγαν σε απλούς νυχτερινούσ περιπάτους.(Για να μην χρησιμοποιήσω τον όρο φιάσκο). Όμως το περίεργο με την αντικερί αυτή συνέβη μέρα μεσημέρι,ενώ βρισκόμουν σε μια κατάσταση που θα μπορούσα να την ονομάσω κάτι σαν αυξημένη συνείδηση. Ενώ περπατούσα,γύρω απο την περιοχή που βρίσκεται η εν λόγω αντικερί.το βλέμμα μου έπεσε πάνω της.Και ξαφνικά θυμήθηκα ένα περίεργο όνειρο που είχα δεί κάποτε αλλά δεν μπορω να προσδιορίσω ακριβώς πότε.Πως το είχα ξεχάσει όμως,το μαγαζί αυτό το έβλεπα κάθε μέρα,μια και βρίσκεται σε ένα απο τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Κέρκυρας. Το παράξενο με το όνειρο,είναι οτι το θυμάμαι με πολλές παραλλαγές,άλλοτε θυμάμαι οτι απλά κοίταζα έξω απο το παράθυρο αυτής της αντικερί,άλλοτε θυμάμαι οτι είχα μπεί μέσα και είχα αγοράσει ένα περίεργο μαύρο δερματόδετο βιβλίο,άλλοτε θυμάμαι οτι ο χώρος αυτός μου ήταν εχθρικός,και άλλοτε οτι το σκηνικό άλλαξε αργότερα σε κάτι σαν νοσοκομείο.Δεν ξέρω τι απο όλλα αυτα ονειρεύτηκα πραγματικά. Ίσως όλα,αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να το επισκεφτώ,είναι συνέχεια κλειστό ότι ώρα και αν περάσω,το μόνο που κάνω είναι να κοιτάζω απο το παράθυρο. Λέτε κάποτε να μπώ και να βρώ κάποιο βιβλίο;Ή ακόμα χειρότερα να καταλήξω στο νοσοκομείο;......

Ας αρχίσω με μία ερώτηση που μου έγινε,η αντικερί βρίσκεται στην γνωστή πλατεία της Κέρκυρας,δίπλα από την καφετέρεια Ηοοκ.Ο φίλος που μου έδωσε τις πληροφορίες για τα loci μπορεί να καταλάβει για ποιά μιλάω,μια και είναι κερκυραίος. Και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτές τις πληροφορίες.Η πύλη που λες στο Μαντούκι μου είναι κάπως γνωστή,δεν έχω προσδιορίσει που ακριβώς βρίσκεται,αλλά έχω νιώσει κάτι απο το nimbus της.Ενω η περιοχή είναι γνωστή κάποια φορά ξαφνικά το τοπίο άλλαξε γύρω μου,δεν ήξερα που βρισκόμουν,είχα χαθεί,αν με ρωτούσες δεν ήξερα να σου εξηγήσω απο που γυρίζουν πίσω,για να καταλάβεις,σαν να άφηνες έναν άγγλο στα στενά του Γκαμπιέλου,μπέρδεμα ε; (Το παράδειγμα δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς άλλος,εκτός από τους κερκυραίους,αν δεν έχεις πάει στο Γκαμπιέλο δεν μπορείς να καταλάβεις για τι λαβύρινθο μιλάμε,ακόμα κι εγώ για να βγω απο κει στην τύχη πάω,ακολουθώ μια ευθεία μέχρι να βγω σε κντρικό δρόμο). Υπάρχει επίσης ένα άλλο Locus ανάμεσα απο τον ανεμόμυλο και τη γαρίτσα πάλι, στο παρκό που υπάρχει εκεί,νομίζω η πηγή του είναι μια πέτρινη πλάκα που υπάρχει εκεί.

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Χ. ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ALSOPHOCUS. ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.ΑΚΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΔΥΟ ΕΧΘΡΙΚΑ LOCUS EINAI,TO ENA ANAMΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΑΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ 9 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ.ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΥΛΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΙΣΤΟΥΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΝΑ ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.Η ΑΛΛΗ ΠΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΜΕ ΠΕΛΕΚΑ. ΑΥΤΗ Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 12 ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΤΟΤΕΜ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΕΣ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ. Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΜΩΣ Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ.