«Η θεία μου, γνωστή μάγισσα των Τρικάλων, μου έκλεψε το σπέρμα και με ευνούχισε!» Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός 48χρονου επιχειρηματία από τα Τρίκαλα, ο οποίος είδε από τη μια στιγμή στην άλλη τη ζωή του να καταστρέφεται, με αφορμή τα μάγια που του έκανε η ίδια του η θεία.

Η «Espresso» συνάντησε τον 48χρονο Δημήτρη Λιάκο στο μοναστήρι του Αγίου Κυπριανού, στη Χασιά, όπου και ζήτησε βοήθεια από τους ιερείς για να του ξορκίσουν τα μάγια. Φανερά καταβεβλημένος ο κ. Λιάκος άρχισε να μας εξιστορεί τα όσα απίστευτα έχουν συμβεί στη ζωή του από τη μέρα που η θεία του τον «βίασε».

«Είμαι θύμα της μαύρης μαγείας. Η ζωή μου έχει καταστραφεί και ειλικρινά δεν έχω δει εδώ και τόσα χρόνια άσπρη μέρα. Δεν ξέρω πλέον τι να κάνω. Ηρθα στον Αγιο Κυπριανό με την ελπίδα να λυτρωθώ, να βγω από το σκοτάδι» τόνισε και πρόσθεσε: «Ολα ξεκίνησαν το 1978, στο χωριό Νεοχώρι των Τρικάλων, απ’ όπου και κατάγομαι. Μια θεία μου άρχισε να ασχολείται με μαύρη μαγεία. Ολο το χωριό το ήξερε, αλλά εμείς δεν δίναμε και πολλή σημασία. Μια μέρα η μάνα μου και η γιαγιά μου την έπιασαν να κάνει μια παρασπονδία κι έγινε μεγάλος καβγάς. Τότε η θεία μου είπε στη μάνα μου ότι θα τη στείλει στον τάφο. Πράγματι, μετά από ένα μήνα η μητέρα μου αρρώστησε βαριά και δύο μήνες αργότερα πέθανε, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να τη βοηθήσουν. Τη μέρα της κηδείας της κι ενώ καθαρίζαμε το σπίτι βρήκαμε κάτω από το κρεβάτι της διάφορα ανατριχιαστικά πράγματα, όπως καρφίτσες πάνω σε κέρινη κούκλα, μαλλιά, σαπούνια και άλλα που δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι».

Το κακό όμως για την οικογένεια του κ. Λιάκου δεν σταμάτησε εκεί. Λίγους μήνες αργότερα, θα έφευγε για φαντάρος κι έτσι πήγε στο σπίτι του θείου του για να τον χαιρετήσει. «Αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Οταν πήγα, ο θείος μου έλειπε και στο σπίτι βρισκόταν μόνο αυτή η γυναίκα. Μόλις με είδε, με αγκάλιασε και μου είπε να καθίσω λίγο μαζί της. Εκεί, μου έδωσε να πιω ένα ποτό στο οποίο κάτι έριξε μέσα, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να μην μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου. Στη συνέχεια μου έβγαλε τα ρούχα και με βίασε» μας ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Οταν συνήλθα μου είπε να μην πω τίποτα σε κανέναν, διαφορετικά θα έχω το τέλος της μάνας μου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η ζωή μου έγινε μαύρη. Οταν ήμουν φαντάρος αρρώστησα ξαφνικά, μπήκα για πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Μετά έκανα εγχείρηση. Συνέχεια ήμουν άρρωστος, δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ημουν σαν ζωντανός-νεκρός, ένα ζόμπι. Κάτι συγγενείς μου αποφάσισαν και με πήγαν στην Τήνο. Εκεί ο παπάς με διάβασε και κάπως συνήλθα. Αλλά όχι για πολύ».


«Μου έκλεψε το σπέρμα κι έμεινα ανίκανος!»

Ο κ. Δημήτρης Λιάκος μετά απ’ όλα αυτά τα απίστευτα έφυγε από το χωριό του κι εγκαταστάθηκε στα Τρίκαλα όπου και άνοιξε την αντιπροσωπεία της «Ελλάς Σέρβις» στην πόλη.

«Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Μάλιστα γνώρισα και μια γυναίκα την οποία παντρεύτηκα και αποκτήσαμε και τρία παιδιά. Το όνειρο όμως δεν κράτησε για πολύ. Αρχισα πάλι να αρρωσταίνω και να πηγαίνουν όλα από το κακό στο χειρότερο. Η επιχείρησή μου μετά από δέκα χρόνια (1985-1995) έκλεισε, ο γάμος μου διαλύθηκε, τα πάντα έγιναν στάχτη» λέει και συνεχίζει: «Ομως το τελειωτικό χτύπημα για μένα ήταν όταν η σύζυγός μου έμαθε για τη μάγισσα θεία μου και πήγε να την επισκεφθεί. Η γριά τής είπε ότι για να τα ξαναβρούμε πρέπει να έχει το σπέρμα μου. Της έκανε πλύση εγκεφάλου. Ετσι, η γυναίκα μου έκλεψε το προφυλακτικό, το πήγε στη μάγισσα κι έμεινα ανίκανος».

Ο κ. Λιάκος, αφού επισκέφτηκε αρκετούς Ελληνες γιατρούς, δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημά του κι έτσι έφυγε για τη Γερμανία όπου ζει τα τελευταία δέκα χρόνια. «Πήγα στη Γερμανία και άνοιξα ένα εστιατόριο. Ερχόμουν όμως στην Ελλάδα κι επισκεπτόμουν διάφορα μοναστήρια προκειμένου να μου λύσουν τα μάγια. Εχω πάει παντού. Τώρα ήρθα και πάλι από τη Γερμανία για λίγες μέρες, καθώς μου είπαν ότι ο Αγιος Κυπριανός κάνει θαύματα. Ηρθα για να με διαβάσει ο παπάς. Οφείλω πάντως να πω ότι επισκέφτηκα και την Παναγιά της Τήνου και σίγουρα έχω δει κάποια βελτίωση. Ελπίζω τώρα να απαλλαγώ μια για πάντα από τα μάγια».

Καταλήγοντας ο κ. Λιάκος ανέφερε ότι ο λόγος που βγάζει την προσωπική του ιστορία στη δημοσιότητα είναι γιατί «πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει με τη μάγισσα των Τρικάλων, που έχει σκορπίσει το φόβο σ’ ένα ολόκληρο χωριό. Ολοι ξέρουν, αλλά δεν μιλούν καθώς φοβούνται. Δεν έχει κάνει κακό μόνο σε μένα, αλλά σε πάρα πολλούς ανθρώπους...»


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ