Κάποτε τον επισκέφτηκα μαζί με τον ανιψιό μου, περίπου 15 χρόνων ο οποίος για πρώτη φορά τον έβλεπε. Ο Γέροντας μόλις τον είδε μετά από λίγο του λέει :

-Αμάν αμάν Γιώργο! Σε αγαπώ πολύ! Θα μου πεις Γέροντα πως με αγαπάτε αφού τώρα μόλις με γνωρίσατε;

Το παιδί χωρίς καλά-καλά να σκεφθεί λέει επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Γέροντος :

-Πως με αγαπάτε Γέροντα αφού τώρα μόλις με γνωρίσατε;

- Σε αγαπώ για την κλίση που έχεις! Δεν υπάρχει ανώτερο από την παρθενία και από το να αφιερωθείς εις το Θεό να αξιωθείς να γίνεις κληρικός κλπ. Καλογραία, καλογραία φέρε σε παρακαλώ το σταυρό και το κομποσχοίνι να διαβάσω ευχή στο Γιώργο. Πολύ χάρηκα που τον γνώρισα. Φέρε τα καλογραία.

Κατόπιν πάνω από το κεφάλι του Γιώργου διάβασε ευχή ο Γέροντας και είπε και αυτοσχέδια απ’ την καρδιά του, με πολύ πόνο και αγάπη για τη πνευματική προκοπή του Γιώργου. Σήμερα ο Γιώργος είναι αρχιμανδρίτης, φέρνοντας μυστικά μαζί του μια ιδιαίτερη ευλογία, τις πρώτες ευχές από τα 15 του χρόνια ενός Αγίου Γέροντος.

 

Κάποτε ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου πήγα στην Αίγινα, είδα πολύ κόσμο που περίμενε να πάρει συγκοινωνία για την Ι. Μονή του Αγ. Νεκταρίου και σκέφτηκα να πάω και εγώ. Πήγα αλλά πράγματι είδα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο και άλλαξα γνώμη, πήγα απ’ ευθείας στο Γέροντα. Όπως ήταν φυσικό και αυτό το είχε δει. Μόλις μπήκα μου λέει :

- Καλογραία, οι μοναχοί δεν πηγαίνουν στα πανηγύρια! Τι δουλειά είχες σήμερα να πας στον Άγιο με τόσο κόσμο; Μπορείς να πας μια άλλη μέρα, το ίδιο είναι. Και να σου πω και κάτι το οποίο πολλοί δεν μπορούν να κατανοήσουν; Πολλές φορές καλώ τον Άγιο Νεκτάριο και έρχεται εδώ και συνομιλούμε! Και συ μπορείς να το καλέσεις αν θελήσεις…