Αν και θέλω να τα γράψω κάποια στιγμή θα σου πω διότι σε ξέρω καλά και προτού το κάνω δεν θα πεις τίποτα!!!! Λοιπόν από έναν ηγούμενο όπου είναι το μοναστήρι το γνωστό λίγο πιο πάνω από την πλευρά των Μεγάρων το ονομαζόμενο ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΣΣΗΣ & ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ μου είχε πει από κάποιες έρευνες που είχα κάνει ότι είχαν αποφασίσει δυο καλόγεροι να ασκητέψουν και προσπαθούσαν να βρουν κάποια σπήλαια εκεί στην κακιά σκάλα. Λόγου της εθνικής οδού αποφάσισαν να πάνε από την πίσω πλευρά όπου θα είχε ησυχία και το έκαναν!!!! Μετά από δυο μήνες ο ένας γύρισε λέγοντας του ηγούμενου τρελά πράγματα. Άκου τι του είπε….  << Η σπηλιά που βρήκα Άγιε πατέρα είναι μικρή και αντέχω τον πόνο μου και πνίγω τις αμαρτίες μου μα ο διάβολος είχε άλλα σχέδια. Μου έδειξε ένα από τα μέρη του!!!! >> τον ρώτησε ο ηγούμενος  τι εννοούσε και τότε ο ασκητής άρχισε να του λέει πράγματα που ήταν απίστευτα και για τον ίδιο τον ηγούμενο όπου και θεώρησε ότι είχε τρελαθεί, άκου τι του είπε!!!!


<< Παρόλο ότι η σπηλιά ήταν μικρή είχε μια δίοδο μικρή ίσα ίσα που χωρούσα. Την είχα δει από την αρχή αλλά δεν έδωσα σημασία ώσπου μια μέρα άρχισα να ακούω θόρυβο…. Περίεργο θόρυβο δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν. Από περιέργεια έκανα να μπω μέσα από την μικρή αυτήν δίοδο που με χωρούσε ίσα ίσα. Στην αρχή για καμιά δεκαριά μέτρα ήταν όλο χώματα και χαλίκια μετά ήταν λείο λες και είχε φτιαχτεί από γυαλί. Όσο προχωρούσα τόσο όλο και πιο ευρύχωρο γινότανε!!!! Ξαφνικά λόγο ότι δεν είχα φωτισμό μαζί μου και σερνόμουνα στα τυφλά άρχισε η κάθοδος όχι απότομα αλλά λόγου ότι ήταν λείο σαν γυαλί κατέβηκα σαν να έκανα τσουλήθρα. Πρέπει το λιγότερο πάνω από δυο με τρία λεπτά να γλιστρούσα όχι γρήγορα κανονικά όπως σε μια τσουλήθρα.  Ξαφνικά άρχισα να βλέπω φως μπροστά μου, προτού καταλάβω που ήμουν βρέθηκα σε ένα τεράστιο δωμάτιο το οποίο είχε ένα είδος αυτό φωτισμού διότι λάμπες δεν είδα πουθενά!!!! Το δωμάτιο φαινότανε ότι ήταν ένα είδος εργαστηρίου διότι περιείχε μια μηχανή πολύπλοκη στο χρώμα του ασημιού!!!!  Θύμιζε μηχανή από υπερωκεάνιο με την μόνη διαφορά ότι ήταν πολύ εξελιγμένη!!! Είχε τεράστιους γυάλινους σωλήνες όπου που και που πηγαινοερχόντουσαν διάφορα χρωματιστά υγρά!!!! Ενδείξεις από μετρητές δεν υπήρχαν πουθενά!!!! Δεν πίστευα Άγιε πατέρα ότι έβλεπα μα καθώς περιεργαζόμουν αυτό το μεγάλο μηχάνημα στους τοίχους όπου και αυτοί είχαν ένα χρώμα ασημί ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται περίεργα ιδεογράμματα λες και κάποιος είχε βάλει ταινία όπως στους κινηματογράφους!!!!!


Ήταν χειλάδες σειρές από αυτά και ξάφνου άρχισε στον τοίχο να δείχνει εικόνες από το διάστημα γαλαξίες και αστέρια και διάφορους πλανήτες και ήταν όλα ζωντανά!!!! Ξαφνικά όλο το δωμάτιο σκοτείνιασε και τώρα εκτός της μηχανής οι εικόνες ήταν μια σε όλο τον τοίχο!!!! Μα το πιο τρελό ήταν ότι οι γαλαξίες και τα αστέρια άρχισαν να έρχονται μπροστά μου λες και ζωντανέψανε!!!!


Προσευχήθηκα, έπεσα κάτω και παρακαλούσα  τον Χριστό μας να με σώσει και τότε οι εικόνες άλλαξαν και μου έδειχναν έναν πλανήτη πολύ όμορφο και ξαφνικά μου έδειξε και τα όντα που υπήρχαν σε αυτό!!!! Σαν δαίμονες χρώματος γκρι χωρίς κέρατα μα με φολίδες το σώμα τους γεμάτο!!!! Με κοιτούσαν περίεργα και είχα πανικοβληθεί δεν ήξερα τι να κάνω ώσπου πετάχτηκα όρθιος και άρχισα να τρέχω να βρω την τρύπα όπου και είχα φτάσει εδώ!!!!


Πέρναγα ανάμεσα τους λες και ήταν φαντάσματα!!!! Μέχρι να βρω την τρύπα το δωμάτιο αυτό είχε ξαναέρθει στα φυσιολογικά του μα η μηχανή είχε αρχίσει να δουλεύει κάνοντας δυνατό θόρυβο όχι ενοχλώντας τα αυτιά μου όπως μια μηχανή τρένου ή βαποριού αλλά ποιο πολύ ο θόρυβος έμοιαζε με παράξενη μουσική!!!! Δεν κάθισα άλλο εκεί Άγιε πατέρα άρχισα να ανεβαίνω την τρύπα όπου είχα κατέβει αφήνοντας το δαιμονισμένο δωμάτιο πίσω μου. Ανέβαινα εύκολα όπως όταν είμασταν παιδιά και ανεβαίναμε ανάποδα την τσουλήθρα !!!! Έφτασα μετά από λίγο στο σπήλαιο όπου ασκήτευα σκέφτηκα για λίγο και ήρθα και σου τα είπα αμέσως!!!! Όλα!!!! Ζήτα για μένα συχώρεση από το Χριστό μας γιατί βρέθηκα σε δωμάτια δαιμόνων…. >>


Αυτά μου αφηγήθηκε ο Άγιος ηγούμενος και μου τόνισε ότι αυτά γίνανε το 1953!!!! Ο άλλος ασκητής όταν γύρισε κάποια στιγμή στην μονή είπε ότι άκουγε περίεργους θορύβους πίσω από τα τοιχώματα της μικρής σπηλιάς όπου και αυτός ασκήτευε χωρίς όμως να ανακαλύψει κάτι ή να δει κάτι το περίεργο….!!!!