Λίγο καιρό μετά επικοινωνεί μαζί μας ο κ. Φανούρης Φαγκιάς, τραπεζικός υπάλληλος από την Κεφαλονιά, εξαιτίας κάποιον φωτογραφιών που έχει στην κατοχή του και οι οποίες απεικονίζουν κάποια άγνωστα αντικείμενα στον ουρανό του νησιού. Το χόμπι του για την φωτογραφία από μικρή ηλικία ήταν η αιτία 3 φορές σε διάστημα 2,5 μηνών να σταθεί τυχερός, και να βρεθεί στο σωστό σημείο την στιγμή της διέλευσης των άγνωστων αντικειμένων.

Η πρώτη φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 9 Ιουνίου 2012, παρουσιάστηκε αρχικώς στην ιστοσελίδα kefaloniapress.gr τον Ιούνιο και απεικονίζει ένα αντικείμενο πιθανόν κυλινδρικό (πούρο).

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά το σούρουπο και κοιτώντας προς την ανατολή, προς το Όρος Αίνος, και ενώ ο κ. Φραγκιάς βρισκόταν στο χωριό Καλλιγάτα.

Με διαφορά μιας ημέρας στις 10 Ιουνίου 2012, από το ίδιο σημείο ένα νέο αντικείμενο έκανε την εμφάνιση του.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, και ενώ φωτογράφισε το ηλιοβασίλεμα μια λάμψη είναι εμφανής μπροστά από τον Ήλιο. Στην μεγέθυνση διακρίνονται δυο αντικείμενα ισομεγέθη με οβάλ σχήμα. Στην ένθετη ανάγλυφη φωτογραφία (νούμερο 2), στην κάτω πλευρά των αντικειμένων υπάρχει μια λάμψη εξαιτίας του Ήλιου ενώ η πάνω πλευρά σκιασμένη όπως και θα έπρεπε, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελάττωμα ή λερωμένος φακός. Άλλωστε η φωτογραφία είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων λήψεων, και στην προηγούμενη αλλά και στην επόμενη φωτογραφία δεν εμφανίζετε κάτι.

(Σημ. Aragorn : Για την τελευταία αναφορά δείτε εδώ : http://www.paranormap.net/article/5187 )