Ήταν περίπου δυο τα ξημερώματα όταν μια παρέα φωτογράφων, έκανε την καθιερωμένη νυχτερινή τους βόλτα για να απαθανατίσουν μερικές όμορφες στιγμές στο φακό τους.

Αυτή τη φορά όμως κάτι ασυνήθιστο συνέβη που τους προκάλεσε μεγάλη αγωνία, ενθουσιασμό, περιέργεια και άλλα πολλά συναισθήματα μαζί .Γιατί άλλο να διαβάζεις για άγνωστα αντικείμενα, και άλλο να τα βλέπεις ακριβώς από πάνω σου. Την φωτογραφία που τράβηξε ο φακός τους εκείνη τη στιγμή, την έστειλαν αποκλειστικά στο rodosreport.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν η ώρα κοντά στις 01.45 το ξημέρωμα όταν ακούστηκε το κλείστρο της μηχανής του Γιάννη Διμόβσκι να κλείνει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να ακούγεται μια ερώτηση με απορία «τι ακριβώς είναι αυτό εκεί;». Ο Γιάννης δοκίμαζε την τεχνική star trail, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τα αστέρια σχηματίζουν μια γραμμή και στο κέντρο καταγράφηκε ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο το οποίο φαινόταν ακίνητο. Εδώ να σημειώσουμε ότι στις 02.30 το ξημέρωμα η ομάδα των τριών φωτογράφων είδε την ίδια λάμψη σε κλάσματα του δευτερολέπτου σε δυο σημεία, η μία ανατολικά και η άλλη νοτιοανατολικά από την Τραγανού. Μαζί ήταν ο Χρήστος Καταξενός και ο Βαγγέλης Φασουλάς. Η λήψη έγινε από τις σπηλιές της παραλίας Τραγανού και τα στοιχεία της φωτογραφίας είναι: 569-SEC F4,5 ISO-100 TIME 01:45.