"Δεν είχαμε μαζί μας φακούς ή φωτογραφικές μηχανές γιατί δεν είχαμε σκοπό να ψάξουμε για πολλοστή φορά τη σπηλιά, απλώς θέλαμε να κουβεντιάσουμε. Καθίσαμε μπροστά στην είσοδο, δίπλα στο εκκλησάκι, οι εργασίες αναστήλωσης του οποίου βρίσκονταν τότε σε εξέλιξη.
Ασυναίσθητα στράφηκα προς το εσωτερικό του σπηλαίου χωρίς να παρατηρήσω κάτι παράξενο, απλώς ήθελα να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν φυσιολογικά...
Κατά τις 20:45 ένα περιπολικό έκανε την εμφάνισή του και χωρίς εμφανή λόγο οι αστυνομικοί μας ζήτησαν ευγενικά να μη μείνουμε πολλή ώρα ακόμα εκεί... Πέρασαν δέκα λεπτά όταν ενώ είχαμε αποφασίσει να φύγουμε, κάτι με έκανε να στραφώ και να κοιτάξω για τελευταία φορά το εσωτερικό της σπηλιάς, που τώρα ήταν εντελώς σκοτεινή. Τότε είδα κάτι πολύ παράξενο!
Στεκόμαστανσ τη ξύλινη πλατφόρμα αριστερά της εισόδου όπως μπαίνουμε. Στο βάθος της σπηλιάς και ακριβώσ στο κέντρο του δαπέδου είχε εμφανιστεί μια πράσινη, φωσφορίζουσα, όρθια παραλληλόγραμμη κολώνα! Είχε ύψος 1 μέτρο περίπου και πλάτος γύρω στα 40 εκατοστά. Το περίγραμμά της ήταν ασαφές σαν να ήταν τεθλασμένο, ενώ οι πλευρές της έμοιαζαν να κυματίζουν!
Μιλούσαμε χαμηλόφωνα παραμένοντας ακίνητοι να κοιτάζουμε τη κολώνα, όταν ένα αυτοκίνητο με μεγάλα φώτα έσπασε το σκοτάδι και τρεις τύποι κατέβηκαν και άρχισαν να φωτογραφίζουν τη σπηλιά. Όταν επιτέλους έφυγαν, τρέξαμε προς τα μέσα, αλλά η παράξενη κολώνα είχε εξαφανιστεί...
Μετά από τρεις μέρες επιστρέψαμε με φακούς για να εξετάσουμε το σημείο, ψάχνοντας όλο το δάπεδο προσεκτικά, χωρίς όμως να εντοπίσουμε κάτι. Ανεβαίνοντας τότε στον εσωτερικό χωματόδρομο που οδηγεί έξω για να φύγουμε, άρχισε να εκτυλίσσεται ένα καινούργιο παράξενο φαινόμενο που μας καθήλωσε...
Από το δάπεδο της σπηλιάς και στο ίδιο μέρος που είχαμε δει τη κολώνα, άρχισε να ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος πεντακάθαρα για περισσότερο από τρία ολόκληρα λεπτά. Ήταν ακριβώς ίδιος με τον ήχο που κάνει η υψηλή τάση όταν παράγει βολταϊκό τόξο.
Ο ήχος συνέχιζες σταθερά και δυνατά, όταν το φαινόμενο έληξε με ένα ακόμα πιο μυστηριώδη τρόπο : ακούστηκε ένα δυνατό ανθρώπινο σφύριγμα και ο θόρυβος σταμάτησε... Αμέσως έτρεξα και έψαξα όλα τα ανοίγματα μήπως υπήρχε κάποιος κρυμμένος, αλλά δεν υπήρχε κανείς!"