Γεια σας κ. Ιωαννίδη, ονομάζομαι Δ.Α., είμαι 23 χρονών φοιτητής, σπουδάζω στη Καστοριά Πληροφορική και το χθεσιν΄βράδυ αποφασίσαμε με μια φιλική παρέα και τη κοπέλα μου (σύνολο έξι άτομα, οι δύο κοπέλες) να καλέσουμε πνεύμα με αυτοσχέδιο Ouija board. Έχοντας διαβάσει πολλά από τα βιβλία σας, καθώς είμαι τακτικός αναγνώστης του mystery και γενικά -σε θεωρητικό επίπεδο πάντα- έχω ασχοληθεί με θέματα μεταφυσικού και υπερφυσικού, προσπάθησα να πω στη παρέα μου ότι είναι λάθος χωρίς να γνωρίζουμε τι θα καλέσουμε, πως θα το καλέσουμε και βασικά πως θα το διώξουμε. Παρ' όλα αυτά δοκιμάσαμε...
Στις πρώτες δύο προσπάθειες πρέπει λογικά να αποτύχμε, καθώς ναι μεν κουνήθηκε το ποτηράκι, αλλά "έγραφε" ασυναρτησίες, όπως επίσης και ότι δεν ήθελε μια από τις κοπέλες στη παρέα, στης οποίας το σπίτι έγινε το παρακάτω συμβάν. Οι πιο δύσπιστοι από μας στη τρίτη προσπάθεια μείναμε έξω και αφήσαμε τις δύο κοπέλες και ένα παληκάρι (Εύα, Πέτρος, Αγάπη τα ονόματά τους με την τελευταία να είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού) να καλέσουν μόνοι τους το πνεύμα. Το ποτήρι κουνήθηκε στην ερώτηση είναι κανείς εδώ που να μας ακούει - πήγε στο Ναι. Ρωτήσαμε τα στοιχεία του και μας είπε Δημήτρης, 70 ετών από Αθήνα, συγκεκριμένα από τη περιοχή Δάφνί.
Μας είπε ότι είναι φιλικό πνεύμα, ότι υπάρχουν άγγελοι, αλλά δεν ήθελε να μας απαντήσει αν υπάρχει Θεός. Το ρωτήσαμε αναλλάξ να αλλάζουμε τα χέρια μας, ώστε όλοι να νιώσουμε το ποτήρι, και απάντησε θετικά, εκτός από την Αγάπη, την οποία δεν την άφηνε να αφήσει το ποτήρι και δεν κουνιόταν αν δεν ήταν εκείνη εκεί. Η κοπέλα τρομοκρατημένη, έκανε προσωπικές ερωτήσεις, τις οποίες το πνεύμα γνώριζε, όπως και για μένα. Μόνο στην ερώτηση ποιον συμπαθεί πιο πολύ, είπε την Αγάπη (και μετά σχημάτισε τη λέξη Καρδιά) και μετά εμένα.
Τέλος, επειδή δεν γνωρίζαμε ακριβώς, το ρωτήσαμε αν θα φύγει μόνο του ή αν πρέπει να το διώξουμε εμείς και απάντησε θετικά στο δεύτερο. Το ρωτήσαμε πως και είπε με προσευχή (το Πάτερ Ημών) την οποία μόνο η Αγάπη ήθελε να πει δυνατά.
Λέγοντάς το, έφυγε, δηλαδή το ποτήρι δεν ξανακουνήθηκε...