Εδώ φαίνεται η απόσταση από τα δύο ψηλότερα βουνά των βαλκανίων. Ίδια απόσταση και από το Σάος - ψηλότερο βουνών των νησιών του Αιγαίου(πλην Εύβοιας & Κρήτης). Στους πρόποδές του έχουμε τον Ναό των Μεγάλων Θεών(Καβείρεια μυστήρια).
Η ακτίνα του κύκλου παραπέμπει στην μέγιστη απόσταση του Ηλίου από την Γη.
Μυστική γεωγραφία στην Αμφίπολη
Ημερομηνία: 08/09/2013
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=272952&start=60
3 Σχόλια:
H GH APO TON HLIO APEXEI PERIPOY 8 LEPTA
H AKTINA TOY KYKLOY ME KENTRO THN AMFIPOLH DEN EINAI PARAPANW APO 200 km
ARA AYTA POY LETE APLA EINAI
ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ
Και η άλλη άποψη :
ο συσχετισμος του μουσαλα του Μυτικα και τις ισαπεχουσας δεν πειθει ουτε τους χομπιστες
επισης δεν συσχετιζεται και η Σαμοθρακη με αυτα τα δυο ασχετα αν ειναι το ψηλοτερο βουνο του Αιγαιου χωρις Ευβοια και Κρητη
γιατι τα βουνα τα κατασκευασε η φυση και οχι ο ανθρωπος για να ψαχνουμε συασχετισμους με τις αποστασεις τους
Αν θεωρησουμε οτι η Σαμοθρακη εγινε θρησκευτικο κεντρο οχι λογω του βουνου της αλλα λογω τις ισαπεχουσαν απο Μουσαλα και Μυτικα τοτε δεν λαμβανουμε υποψη οτι οι Αρχαιοι το Μουσαλα δεν τον αναφερουν ως ψηλοτερο βουνο και επισης στον ελληνικο κοσμο υπαρχουν πιο ψηλα βουνα οπως η Αιτνα ή ο Ταυρος για να ασχολουνται με βουνα της θρακικης ενδοχωρας. Επισης δεν ξεραν αν η Ριλα ειναι ψηλοτερη απο το Πιριν για 9 μετρα ουτα οτι ο Μυτικας ειναι ακριβως αναμεσα σαυτα τα δυο δηλαδη μεσα σε 9 μετρα εχουμε τρια βουνα στα βαλκανια. Και φυσικα δεν ειχανε κανενα τριγωνομετρικο πανω ουτε gps ουτε ειχε μετρησει κανεις το υψομετρο και ουτε καν ξεραν οτι ο Μυτικας ειναι το ψηλοτερο σημειο απο τον Αγιο Αντωνιο η το Σκολιο και αν πουμε οτι ξεραν οτι το Μουσαλα ειναι το ψηλοτερο του Αιμου παλι λεμε μ***κιες.
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=272952&start=150
Στην Αμφίπολη έχω πάρει ως στίγμα ερείπια από τον αρχαιολογικό χώρο. Το τρίγωνο που ανέφερες είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που δεν ανέφερα. Θα μπορούσαν οι πλευρές του να έχουν όλες διαφορετικό μήκος.
Αν πάρουμε ως βάση την απόσταση Αμφίπολης - Ρίλα - κορυφή Μουσάλα τότε το λάθος (διαφορά) σε σχέση με την απόσταση Αμφίπολης - Ολύμπου - κορυφή Μύτικας είναι 2 χιλιόμετρα. Όμως μορφολογικά πιο ομαλή με τρεις απολήξεις όπως στο Μουσάλα είναι η δεύτερη κορυφή του Ολύμπου Σκολιό (2912 μ). Το λάθος γι' αυτή τη κορυφή είναι 1,1 χιλιόμετρα.
Επίσης έχουμε λάθος 1,7 χμ για τον Κίσσαβο, και μόλις 0,4 χιλιόμετρα για το όρος Σάος της Σαμοθράκης. Αυτά όσον αναφορά την ακτίνα του κύκλου.
Ως αναφορά για το τρίγωνο μπορεί να φαίνεται ισόπλευρο αλλά δεν είναι, είναι όμως με αρκετή ακρίβεια ισοσκελές. Η άνιση πλευρά είναι η απόσταση Ολύμπου - Σάος. Η διαφορά των δύο αποστάσεων Όλυμπος - Ρίλα, και Ρίλα - Σάος είναι περί τα 500 μέτρα. Ήταν λοιπόν ελκυστικό στο κέντρο του τριγώνου αυτού να θέλουν να φτιάξουν κάτι. Πάντως δεν έχω το ακριβές στίγμα του τάφου για να δούμε πόσο αλλάζει η διαφορά - απόκλιση από το ιδεατό. Το Παγγαίο δεν έχει σχέση καθώς απέχει 23 ολόκληρα χιλιόμετρα από την Αμφίπολη.
Πάντως αν κάποιος έχει βασικές γνώσεις γεωμετρίας και γεωγραφίας θα μπορέσει από τον χάρτη να διακρίνει άλλη πόλη αρχαιότερη που έχει και αυτή το χαρακτηριστικό που ανέφερα - ισαπέχει από τα δύο ψηλότερα βουνά.
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=272952&start=75