Οι αμέριμνοι περιπατηταί του Πασαλιμανιού αιφνιδιάσθηκαν προχθές (21 Ιουλίου) τη νύχτα όταν πάνω από τα κεφάλια τους και ανάμεσα από τις δέσμες ενός μισογεμισμένου φεγγαριού παρατήρησαν ένα περίεργο φωτισμένο αντικείμενο με φωτισμένη επίσης ουρά να κατευθύνεται εκ δυσμών προς ανατολάς.
Πρώτη διαπίστωσις :
Ιπάμενος δίσκος, ιπτάμενος δίσκος!... Αλλά αυτή την περιέργεια και τον θαυμασμό προς το φωτεινό αντικείμενο που εμφανίσθη εις ον εναέριο χώρο του κεντρικού Πειραίως διεδέχθη ανησυχία και μικροπανικός όταν εις μια στιγμή το περίεργο σώμα προσέγγισε, κατά τους αυτόπτες μάρτυρες, και τις στέγες των κατοικιών του Πασαλιμανιού δια να αναλάβη όμως και πάλι το ύψος του και να χαθεί προς το λόφο της Καστέλλας.
Φυσικά ουδεμία επίσημος επιστημονική εξήγηση δια την εμφάνιση του φωτεινού αντικειμένου εδόθη. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών εις σχετικήν ερώτηση απάντησε με επιφύλαξη ότι πιθανόν να επρόκειτο περί αερόλιθου οποίος εφλέγετο σε χαμηλό ύψος ή ακόμη και περί τεχνητού δορυφόρου ο οποίος απώλεσεν ύψος(Εφημερίδα Βραδυνή 23-7-1964)