Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 29-12-1953 και ώρα 1:30 μ.μ. Γονείς του ο Πάνος Πανούτσος και η Ευαγγελία Κωνσταντινάκου. Τα πρώτα δεκαοκτώ χρόνια της ζωής του τα έζησε στην Αγ. Παρασκευή. Έφηβος, με ανήσυχο πνεύμα και με έντονη τάση στις μεταφυσικές αναζητήσεις, λαμβάνει τα πρώτα του ερεθίσματα μέσα από την οικογένειά του, και συγκεκριμένα από τον πατέρα του Π. Πανούτσο, έναν διακεκριμένο Αστρολόγο - Παραψυχολόγο.

Τον Απρίλιο του 1965, Μεγάλη Πέμπτη, μαζί με τον πατέρα του εκκλησιαζόταν στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής. Παρακολουθούσε με μεγάλη ευλάβεια την ανάγνωση των ιερών Ευαγγελίων. Ξαφνικά, νοιώθει μεγάλη ταραχή και βλέπει μπροστά του τη μητέρα του αιμόφυρτη να υποφέρει. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε τρεις φορές σε διάστημα δέκα λεπτών. Ο πατέρας του αποφασίζει τη γρήγορη επιστροφή στο σπίτι και η εικόνα που αντικρίζουν είναι της μητέρας του αιμόφυρτης στο μπάνιο. Ήταν έγκυος και είχε αποβάλει. Αυτό το παραψυχολογικό φαινόμενο που ένοιωσε στην εκκλησία ήταν το φαινόμενο της ενόρασης.

Ύστερα από αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός ξεκίνησαν συγκεκριμένες διαδικασίες επαλήθευσης και αξιολόγησης δεδομένων τηλεπάθειας, ενόρασης και ψυχομετρίας υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου δρ. εφαρμοσμένης ψυχολογίας Αντωνίου Πισσάνου, προέδρου της Ψυχοκοινωνιολογικής Εταιρείας.

Μετά τις θετικές αξιολογήσεις συμμετέχει σε συνεδρίες με χαρισματικά άτομα από τον χώρο της παραψυχολογίας, όπως ο Πάνος Πανούτσος, ο Αντώνιος Πισσάνος, ο Σπύρος Μακρής, ο Steven Johnstone, ο Philippe Dubois, η Marina κ.ά., με θέμα την έρευνα των ψυχικών φαινομένων και την επιστημονική αλήθεια.