Επεσε θύμα των γυναικών που αγάπησε κι εκείνες του έκαναν μαύρη μαγεία. Σήμερα δίνει μάχη για να γλιτώσει από το «κακό» που τον κυνηγά, να σταθεί στα πόδια του και να αντικρίσει ξανά το μέλλον με αισιοδοξία. Σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του στην «Espresso» ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Λάκης Αλεξάνδρου, που ζει σ’ ένα φτωχικό σπίτι στο Αιγάλεω, μας εξιστορεί το προσωπικό του δράμα.

Ο καλλιτέχνης που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, το πρόσωπό του κοσμούσε καθημερινά τα πρωτοσέλιδα των μεγάλων περιοδικών της εποχής και τα τραγούδια του άγγιζαν και συνεχίζουν να αγγίζουν τις ψυχές εκατομμυρίων Ελλήνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σήμερα ζει μόνος του σε ένα μικρό σπιτάκι στο οποίο, όπως λέει, «μπόρεσα να κρυφτώ για να σώσω τη ζωή μου από την εκδικητική μανία των γυναικών που ερωτεύτηκα και θέλησαν να με καταστρέψουν με το χειρότερο τρόπο: να με δέσουν με μάγια».

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο 68χρονος τραγουδιστής και συνθέτης, κουρασμένος πια από το ανελέητο κυνηγητό του «θανάτου», άνοιξε την καρδιά του και μίλησε στην «Espresso» για το πώς μπλέχτηκε στα δίχτυα της μαύρης μαγείας και τα όσα τραγικά συνέβησαν στη ζωή του, που τον οδήγησαν σ’ έναν ατελείωτο κατήφορο.

«Εφθασα μια ανάσα από το θάνατο. Και αν ζω σήμερα, αυτό οφείλεται σε θαύμα. Πλήρωσα με το χειρότερο τρόπο και συνεχίζω να πληρώνω τον έρωτά μου για τις γυναίκες» υποστηρίζει ο Λάκης Αλεξάνδρου και συνεχίζει: «Ολα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ξαφνικά, από εκεί που ήμουν πρώτο όνομα στην πίστα και ο Γιάννης Πάριος, η Τζένη Βάνου, η Πόλυ Πάνου και πολλοί άλλοι δεύτερα ονόματα στο ίδιο σχήμα, οι θαυμάστριες έτρεχαν από πίσω μου, οι δίσκοι μου πωλούσαν τρελά και είχα συνεργασία με τους μεγαλύτερους συνθέτες, όπως ο Μίμης Πλέσσας, έγινε το μπ αμ.

Στην Ελλάδα δεν πήγαινε τίποτα καλά. Οι συναυλίες μου, όμως, στο εξωτερικό, στη Γερμανία, στην Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, είχαν τεράστια επιτυχία. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Μέχρι τη στιγμή που έγινε το κακό».

Σε αυτό το σημείο ο Λάκης Αλεξάνδρου σταματά, παίρνει βαθιά ανάσα και με πόνο ψυχής μας μιλάει για τον αγαπημένο του γιο, τον 37χρονο σήμερα Ηλία. «Ο Ηλίας ερχόταν με το μηχανάκι του στο σπίτι. Ηταν η μέρα της γιορτής του. Οταν έφθασε έξω από την πόρτα της βίλας που έχω στον Ωρωπό, σταμάτησε και περίμενε να ανοίξει για να μπει μέσα. Ξαφνικά μια αόρατη δύναμη, δεν ξέρω τι να πω, σαν να τον έσπρωξε... Επεσε, χτύπησε και από τότε είναι τετραπληγικός. Τον πήγα στην Αμερική, παντού, αλλά δεν έγινε τίποτα» λέει και συνεχίζει: «Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ζήτησα βοήθεια αρχικά από ιερείς, γέροντες που μου είπαν ότι κάτι κακό μου έχουν κάνει... Δεν πίστευα ποτέ στα μάγια, αλλά εκείνη τη στιγμή έπαθα σοκ, ανατρίχιασα. Επειτα ζήτησα βοήθεια από ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά. Ηρθαν στο σπίτι μου στον Ωρωπό και βρήκαν διάφορα πράγματα, κούκλες πεταμένες μέσα στο πηγάδι, σύμβολα, βρεγμένα κουβάρια, μπλεγμένες κορδέλες. Τρελάθηκα. Εκεί συνειδητοποίησα αυτό που μου έλεγαν. Θυμήθηκα όλα τα περίεργα ατυχήματα που είχαμε εγώ και το παιδί μου. Ανακαλύψαμε ότι πίσω από όλα αυτά βρισκόταν η γυναίκα που είχα τότε ερωτευτεί και η οποία κατέφυγε σε μάγους προκειμένου να με δέσουν για να μη με χάσει. Ζήλευε τις θαυμάστριες και όποιον μιλούσα. Αλλά δυστυχώς την πλήρωσε το παιδί μου».

Η τραγική ιστορία, όμως, του ανθρώπου που κατάφερε να βγάλει εννέα πετυχημένους δίσκους και να πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα δεν σταμάτησε εκεί... Λίγα χρόνια μετά, μια άλλη γυναίκα που μπήκε στη ζωή του κατέφυγε στη μαύρη μαγεία θέλοντας να τον εκδικηθεί.

«Κρύφτηκα για να γλιτώσω»

«Ακόμη και κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο που ταξίδευα για την Αμερική, δεν μπορούσα να σηκώσω το κεφάλι μου, να περπατήσω, να τραγουδήσω, να μιλήσω. Ημουν ένας ζωντανός νεκρός. Η καριέρα μου καταστρεφόταν και όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Επεφτα για ύπνο και ένιωθα πόνους σε όλο μου το σώμα και κάποιον να μου πιέζει το στήθος. Τα μάζεψα άρον-άρον κι έφυγα από το σπίτι. Εψαξα και βρήκα αυτό εδώ το σπιτάκι στο Αιγάλεω και κρύφτηκα για να γλιτώσω. Δεν έβγαινα έξω, φοβόμουν. Ευτυχώς, πριν από ένα μήνα ήρθε στη ζωή μου ο Πητ Παπαδάκος».

Το γνωστό μέντιουμ, μόλις έμαθε τι συμβαίνει στη ζωή του αγαπημένου του τραγουδιστή, στάθηκε στο πλευρό του και προσπάθησε να τον βοηθήσει. Ο ίδιος λέει στην «Espresso»: «Πριν από ένα μήνα που τον συνάντησα ήταν σε τρισάθλια κατάσταση. Στο σπίτι στον Ωρωπό βρέθηκαν κέρινα ομοιώματα με καρφίτσες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα έχει αρχίσει και συνέρχεται, αλλά χρειάζεται βοήθεια από όλους μας για να μπορέσει να σταθεί και πάλι όρθιος».

Ηδη ο Λάκης Αλεξάνδρου ετοιμάζει νέο CD, έχει προτάσεις για να ανέβει και πάλι στην πίστα και να τραγουδήσει, ενώ ετοιμάζει κι ένα βιβλίο στο οποίο αναφέρει την απίστευτη ιστορία του.

Λίγο πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι του, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό άρχισε να χαμογελά. Αρπαξε την κιθάρα του και μας τραγούδησε παλιές αγαπημένες επιτυχίες του, όπως τα «Ετσι το 'θελε ο Θεός», «Καλό μου όνειρο εσύ», «Τον κόσμο κυβερνώ» και «Ασπρα περιστέρια».


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ