Όμως, περισσότερο θέλησα να καταθέσω σ'αυτή τη Συζήτηση καθώς μου θύμισε μία έρευνα που είχαμε διεξάγει, κάποιοι από τους Συνεργάτες στο Esoterica, πριν αρκετά πλέον χρόνια για μία περίπτωση επίσκεψης εξωγήινων όντων εντός ενός σπιτιού που συνοδευόνταν επίσης και από διάφορες σχετικές ονειρικές εμπειρίες. Είπα λοιπόν πως θα ήταν ίσως χρήσιμες/εδιαφέρουσες ορισμένες πληροφορίες (από την μνήμη μόνον δυστυχώς αυτή τη στιγμή).

Μας είχαν πληροφορήσει λοιπόν και ζητήσει τη συνδρομή μας από τη συγκεκριμένη οικογένεια (ο σύζυγος που ήξερε τον χώρο ήδη) και μας είχαν δόσει από την αρχή αρκετά στοιχεία (λεπτομερείς έγγραφες αφηγήσεις, σκίτσα των όντων -που μάλλον κατατάσσονται στον γενικότερο τύπο των "Greys" κ.ο.κ.). Όταν έτυχε και κάποιοι από εμάς βρέθηκαν κοντά στην περιοχή (που ήταν το νησί της Νάξου) -ε, το πιέσαμε και κάπως- επισκεφτήκαμε και ολόκληρη την οικογένεια καθώς και το ίδιο το σπίτι.

Η σύζυγος ήταν αυτή που ανέφερε τις εμπειρίες αυτές (οι οποιές είχαν αποκτήσει και κάπως πιεστικό χαρακτήρα -συναισθηματικά για την ίδια). Επρόκειτο για μία νέα γυναίκα, μητέρα, αυτό που θα λέγαμε αξιόπιστο μάρτυρα, καθώς ήταν συνεκτική συνάμα και λεπτομερέστατη, χωρίς καμία εμφανή ιδιαιτερότητα στη συμπεριφορά, και είχε και ανώτατο μορφωτικό επίπεδο. Είχαμε πολύωρες ηχογραφήσεις από τη συζήτηση/συνέντευξη.
Επισκεφτήκαμε το σπίτι και τους χώρους των "συμβάντων" διεξοδικά. Όπως θυμάμαι εμπλέκονταν ακόμη και επιδράσεις σε άλλους οργανισμούς (φυτά που ξαφνικά ξεράθηκαν εντελώς για παράδειγμα).

Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι η μικρή τότε κορούλα της οικογένειας, ένα κοριτσάκι νομίζω κάτω των 10 ετών -όμως δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβή ηλικία επί του παρόντος (χωρίς και τις ίδιες τις καταγραφές)- επίσης αφηγήθηκε (με παιδιάστικο λόγο και δείχνοντας με νοήματα) ότι την επισκέφτηκαν και την ίδια στο δικό της δωμάτιο (ξεχωριστό από της μητέρας) και όπως έγινε κατανοητό από αυτά που μας έδειξε, της έκαναν και κάτι σαν ένεση στο μπράτσο. Αυτά τα "έλεγε" χωρίς καμία καθοδήγηση και οι Συνεργάτες του Esoterica επέμειναν ιδιαίτερα στη διασφάλιση από τέτοια φαινόμενα κατά την διερεύνηση/καταγραφή.

Απ'ότι θυμάμαι, το συγκεκριμένο Θέμα, περισσότερο σύμπλεγμα περιστατικών (άλλα αναφερόμενα ως φυσικά συμβάντα και άλλα ως ονειρικά), δεν το δημοσιοποιήσαμε ποτέ -τουλάχιστον εξ'ολοκλήρου- ούτε στην αρθρογραφία μας, ούτε στα Forums ούτε και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο. Αυτό για διάφορους λόγους που δεν το επέτρεψαν.

Υπάρχουν όμως σίγουρα ακόμη "χαμένα" κάπου στο αρχείο μας όλα τα στοιχεία (όλων των μορφών) που συλλέξαμε καθ'όλη τη διάρκεια της μελέτης αυτής τότε. Ίσως κάποια στιγμή μπορέσουμε και να τα επεξεργαστούμε σε εννιαία σύνθεση και τα παρουσιάσουμε εντέλει.