Μια Κυριακή απόγευμα γυρνούσα από ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη. Γύρω στις 4 με 5 λοιπόν περάσαμε με το αμάξι από την περιοχή των Τεμπών. Χωρίς να ξέρω τίποτα για την συγκεκριμένη περιοχή από θέμα ενέργειας, ή περίεργων φαινομένων, ξαφνικά αισθάνθηκα θερμότητα μέσα μου, ένα "σκίρτημα", αν μπορώ να το εκφράσω έτσι κ μια ανεξήγητη ευτυχία κ έκσταση.

Την πρώτη μου σκέψη την εξέφρασα στο αγόρι μου την επόμενη στιγμή! "Υπάρχουν Νεράιδες εδώ!" Ναι, μου λέει, κάπου το είχα διαβάσει αυτό.
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, πώς γίνεται να το κατάλαβα? Επαναλαμβάνω πως δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι παίζει με τα Τέμπη. Μόνο επιστρέφοντας στην Αθήνα το έψαξα κ έμαθα ότι στην περιοχή υπάρχει πολύ μεγάλη ενεργειακή φόρτιση κ ότι στην αρχαιότητα θεωρείτο ιερό μέρος (υπήρχε κ ναός του Απόλλωνα)!

Κάτι άλλο που παρατήρησα (δυστυχώς δεν μπόρεσα να το φωτογραφίσω), ήταν ότι σε ένα μεγάλο βουνό στα δεξιά μας, διέκρινα ολοκάθαρα ένα πρόσωπο (μήπως ήταν simulacra?). Το έψαξα λίγο κ βρήκα ότι το βουνό ήταν ένα μικρό μέρος του Κάτω Ολύμπου (συγνώμη για την απαράδεκτη γεωγραφία μου ). Παίζει κάποιο ρόλο που το πρόσωπο ήταν στο συγκεκριμένο βουνό?