Την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, λόγω λήξεως της κυνηγετικής περιόδου, μας κάλεσε ο Μπουρδάρας που έχει το μαγαζί με τα «πολυβόλα και τα βλήματα» σε κάτι σαν μπάρμπεκιου με σουβλάκια.

Βέβαια, το σωστό θα ήταν να υπήρχαν κυνηγετικά εδέσματα… αλλά πού τέτοια χάρη.

Περί την 10η εσπερινή και ενώ όλοι συζητούσαμε έξω από το κατάστημα κυνηγοϊστορίες με τη σχετική «σάλτσα», οι παρευρισκόμενοι παρατηρήσαμε κάτι που μας προξένησε μεγάλη εντύπωση.

Είδαμε από τα νότια, με κατεύθυνση προς Βορρά, μια πύρινη μπάλα να εκπέμπει ένα έντονο κίτρινο-πορτοκαλόχρωμο φως.

Όταν το πρωτοείδαμε, υποθέσαμε πως ήταν φωτοβολίδα αλεξιπτώτου, πράγμα όμως που αναθεωρήσαμε γιατί κινείτο με μικρή σταθερή ταχύτητα, σε οριζόντια πτήση ως προς το έδαφος.

Όπως προαναφέραμε το φως κινείτο με κατεύθυνση από Νότο προς Βορρά και συνεχίζαμε να το βλέπουμε για περίπου 5 λεπτά.

Ουδείς θόρυβος ακούγονταν, ώστε να υποθέσουμε ότι ήταν κάποια μηχανική κατασκευή και απορρίφθηκε και η άποψη του ελικοπτέρου που κάποιοι εξέφρασαν, αν και αυτό αποδεικνύονταν από το χρώμα του φωτός και το ότι δεν ήταν διαλείπον. Το μέγεθός του από το σημείο που το βλέπαμε είχε διάμετρο περίπου ένα μέτρο (;).

Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ίσως ήταν ένα μικρό αερόστατο με φωτισμό, αλλά και αυτό δεν ταίριαζε με την όλη πορεία του, καθότι ο άνεμος που φυσούσε ήταν Νοτιοανατολικός και το φως κινείτο Βόρεια – Βορειοανατολικά, μέχρι που χάθηκε στον ορίζοντα.

Το ύψος της πτήσης του δεν μπορούσε να προσδιοριστεί μέσα στη νύχτα, γιατί δεν υπήρχε συγκριτικό στοιχείο από το σημείο που το παρακολουθούσαμε.

Στη συνέχεια, το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης από τους παρευρισκόμενους για πολλή ώρα, αλλά ουδείς μπόρεσε να δώσει κάποια λογική εξήγηση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αξιόπιστες πληροφορίες από πρόσωπα που έχουν σχέση με τον εναέριο έλεγχο, ουδεμία πτήση πραγματοποιούνταν  στην περιοχή κατά τη συγκεκριμένη ώρα και ημέρα.

Μετά και το παραπάνω, όλα δείχνουν ότι το ιπτάμενο αντικείμενο, ήταν άγνωστης ταυτότητας και δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε ανθρώπινο κατασκεύασμα, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ο όρος που επικρατεί στην ελληνική είναι Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (Α.Τ.Ι.Α.) ή UFO (Unidentified Flying Objects) για την αγγελική.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δε λέμε ότι είδαμε ιπτάμενο δίσκο ή κάτι σαν πούρο, μα ούτε και πράσινα ανθρωπάκια.

Απλά είδαμε γύρω στα σαράντα με πενήντα άτομα κάτι που δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε με τις γνώσεις μας και τη λογική των απλών ανθρώπων.

Σίγουρα θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι που εκείνη την ώρα θα είδαν αυτό το φως, εφόσον ήταν εκτός σκέπης και είχαν στρέψει τα βλέμματά τους προς τον ουράνιο θόλο εκείνο το βράδυ.

Προσωπικά, έχω ακούσει συζητήσεις για τέτοια θέματα και το μόνο που κάνουν είναι να ακούμε αναπόδεικτες εικασίες.

Πάντως, όλοι εμείς που βρεθήκαμε εκεί, είδαμε κάτι και το πιθανότερο είναι να μην μάθουμε ποτέ τι ήταν.

ΥΓ.: Την επόμενη μέρα, αναφέροντας το φαινόμενο σε γνωστούς, μη παρευρισκόμενους στη βραδινή συγκέντρωση, δύο εξ αυτών μου είπαν ότι και οι ίδιοι είχαν δει αυτό που είδαμε. Οι υπόλοιποι σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν της 10ης νυχτερινής της 28 Φεβρουαρίου 2011, με το άγνωστο φως να κινείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις από αυτές που προαναφέραμε.

Θ. ΑΓΓΕΛΗΣ