Φήμες για υποθαλάσσιο τούνελ στη Θάσο
Ημερομηνία: 28/02/2009
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.ufoinfo.com/roundup/v07/rnd0718.shtml
Έξι χιλιόμετρα από το Srednogorci είναι μία άλλη μυστηριώδη τοποθεσία το Madan (στʼ αραβικά σημαίνει ορυχείο). Οι πλαγιές γύρω από το Madan έχουν πολλά παλιά ορυχεία που χρονολογούνται από την εποχή των Παρειανών το 700 π.Χ. Σύμφωνα με τις μυστικές παραδόσεις κάποια από αυτά τα τούνελ οδηγούν σε ένα πολύ αρχαιότερο όμοιο με τα τούνελ της Νοτίου Αμερικής. Το τούνελ του Madan πηγαίνει νότια προς το Αιγαίο Πέλαγος.
Το τούνελ λέγεται πως πηγαίνει από το Madan νοτιοδυτικά προς τα ερείπια της Αμφίπολης, κοντά στη Καβάλα, μία πόλη σχεδόν 163 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. (Σημ. του εκδότη : Τα ερείπια ανακαλύφτηκαν το 1938. Το μουσείο της Καβάλας, η οποία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα σαν Νεάπολη (Νέα Πόλη) έχει ένα ζευγάρι κιόνων ιωνικού ρυθμού από τον κατεστραμμένο ναό της Παρθένου. Η Αμφίπολη είναι γνωστή στους αμερικάνους σαν γενέτειρα της Ζήνας, της πριγκίπισσας-πολεμίστριας).
Ένας κλάδος του τούνελ υποτίθεται οδηγεί νοτιοανατολικά και πηγαίνει κάτω από το Αιγαίο, προς το νησί της Θάσου.
Κατοικημένη από την Λίθινη Εποχή, η Θάσος είναι μία περιοχή με πολύ αρχαίο πολιτισμό.
Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, το νησί αποικήθηκε από τον Θάσο, γιο του Αγήνορα και εγγονό του Ποσειδώνα, του θεού της θαλάσσης (Σημ. εκδότη : Πιθανή σύνδεση με την Ατλαντίδα;)
Ο ντόπιος πολιτισμός κατακτήθηκε από τους Παρειανούς γύρω στο 700 π.Χ. Οι κάτοικοι της Θάσου αρχικά λάτρευαν την μητέρα-θεά Αξίερος, τον σύζυγό της Κάδμιλο και τους Δάρδανο και Αέτων, δύο θνητούς που έγιναν θεοί μετά από έναν αριθμό ανδραγαθημάτων σπαθιού και μαγείας τα οποία δυστυχώς έχουν χαθεί μετά από τόσα χρόνια. Οι Παρειανοί εισήγαγαν την λατρεία της Αθηνάς. Οι μετέπειτα γενιές έχτισαν έναν ναό στην Αθηνά στα νότια περίχωρα του Λιμένα, του λιμανιού και πρωτεύουσας της Θάσου.
Πίσω από τον Λιμένα βρίσκεται το βουνό Ιψάριον, περιοχή του αρχικού ναού της Αξίερου. Στο βράχο πίσω από τα ερείπια βρίσκεται ένα παράξενο τετράγωνο κατώφλι το οποίο αργότερα αναφέρθηκε σαν ιερός χώρος του Έλληνα θεού Πάνα. Το αρχαίο τούνελ από το Madan της Βουλγαρίας υποτίθεται πως έχει μία κρυμμένη είσοδο κάπου στο βουνό Ιψάριον.
(Σημ. του Εκδότη : Παρόμοιες «πύλες για το πουθενά» βρίσκονται επίσης και στις ΗΠΑ. Οι πιο αξιόλογες είναι κοντά στο Brushy Creek στο Berryville, Arkansas, 64 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Fayetteville και στην Death Valley National Monument στην Νότια Καλιφόρνια. Βλέπε Mysterious America by Jim Brandon, E.P. Dutton Co., New York, N.Y., 1978, pages 15 και 24.)
0 Σχόλια: