Η δύναμη των Δελφών
Ημερομηνία: 24/10/2004
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: Ρέιμοντ Ντρέικ, Ιπτάμενοι δίσκοι μέσα από την ιστορία. Σελ. 233
Ο Ηρόδοτος λέει ότι όταν οι Πέρσες έκαναν επίθεση στο ιερό των Δελφών, ο ιερέας του οποίου το όνομα ήταν Ακέρατος είδε όπλα μπροστά από το τέμενος που κατά μυστηριώδη τρόπο είχε μετακινηθεί έξω. Κεραυνοί έπεσαν πάνω στον εχθρό από τον ουρανό και από τον Παρνασσό αποσπάστηκαν δύο βουνοκορφές και συντρίφτηκαν ανάμεσά τους. Μερικοί κάτοικοι των Δελφών είδαν δύο πολεμιστές με μεγαλύτερο ανάστημα από το ανθρώπινο να σκοτώνουν τους επιδρομείς.
4 Σχόλια:
Και άλλο μαντείο φαίνεται να είχε πανάρχαιες γνώσεις και να τις επιστράτευσε για να σωθεί.
Το Christian Science Monitor
Του Μιχαήλ Θεοδούλου
8 Δεκεμβρίου 2000
Ένα ρίγος ενθουσιασμού έπιασε την ομάδα των Αιγυπτίων ερευνητών πετρελαίου
όταν έπεσαν πάνω σε ανθρώπινα οστά, στιλέτα και αιχμές βελών διάσπαρτα στους κινούμενους αμμόλοφοι. Αλλά δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που οι Αιγυπτιολόγοι ένιωσαν όταν έμαθαν για την ανακάλυψη. Αυτό που χτύπησε τις καρδιές δεν ήταν τόσο τα λείψανα του αρχαίου πολέμου,που συνηθίζονται στην Αίγυπτο. Ήταν η τοποθεσία τους όχι μακριά από την όαση Siwa κοντά στα σύνορα της Λιβύης που δημιούργησε ελπίδες για την εξιχνίαση ενός αρχαίου μυστηρίου που έχει μπερδέψει τους μελετητές.
Σε αυτήν την περιοχή λέγεται ότι ένας ισχυρός περσικός στρατός 50.000 ανδρών είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνη το 523 π.Χ. Η δύναμη κρούσης είχε απεστάλη από τον «τρελό» Πέρση βασιλιά Καμβύση Β', τον γιο του Κύρου , να λεηλατήσει το ιερό μαντείο στη Σίβα που είχε προφητεύσει την πτώση του. Οι άντρες του εκστρατευτικού σώματος κατακλύστηκαν από μια κατακλυσμική αμμοθύελλα στην απέραντη έρημο πριν φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, τον φημισμένο Έλληνα ιστορικός του 5ου αιώνα π.Χ. που απεικόνισε τον Καμβύση ως τρελό, κακό και επικίνδυνο.
Αρκετές προσπάθειες τον περασμένο αιώνα να βρουν στοιχεία για τους άτυχους πολεμιστές κατέληξαν σε αποτυχία και ορισμένοι ιστορικοί υποψιάστηκαν τον Ηρόδοτο πως κατασκεύασε ένα παραμύθι. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά τα ευρήματα, μια νέα αναζήτηση στην αφιλόξενη υτική έρημο θα μπορούσε επιτέλους να λύσει τον αρχαίο γρίφο. Μία Αιγυπτιακή αποστολή που περιλαμβάνει αρχαιολόγους, γεωφυσικούς και άλλους επιστήμονες πρόκειται να ερευνήσουν την περιοχή αυτόν τον μήνα χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία ενώ από τα οστά θα γίνει δειγματοληψία για εξέταση DNA. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Δρ.Mohamed el-Saghir του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων στο Κάιρο, ο οποίος πιστεύει ότι οι από καιρό χαμένοι πολεμιστές μπορεί να βρίσκονται κάτω από την άμμο της Σαχάρας. "Νομίζω θα βρούμε τον στρατό του Καμβύση», λέει.
Μετά τη λεηλασία του ναού του Amon στη Siwa, που έγινε αργότερα διάσημος από μια επίσκεψη του Μεγάλου Αλέξανδρου το 332 π.Χ. και που υπάρχει ακόμα στην κορυφή ενός λόφου εκεί σήμερα, οι άνδρες του Καμβύση επρόκειτο να επιτεθούν στους Λίβυους και να τους μειώσουν σε η σκλαβιά, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Ωστόσο, η φύση σφράγισε τη μοίρα των εισβολέων όταν ήταν στα μέσα του ταξιδιού τους, έγραψε ο Ηρόδοτος, ο οποίος άκουσε μαρτυρίες από τους κατοίκους της Σίβα.
Ήταν μία από τις τρεις στρατιωτικές εκστρατείες που σχεδίασε ο Καμβύσης για την κατάκτηση της υπόλοιπης Αφρική μετά την εισβολή του στην Αίγυπτο το 525 π.Χ., βάζοντας τέλος στον 26η Δυναστεία των Φαραώ και έναρξη μιας περιόδου περσικής κυριαρχίας που κάλυψε μεγάλο μέρος των επόμενων δύο αιώνων.
Ο Καμβύσης αργότερα οδήγησε προσωπικά μια δύναμη στον Νείλο για να κατακτήσει την Αιθιοπία, αλλά αφού προσάρτησε το βόρειο τμήμα της χώρας, δεν είχε προμήθειες και έπρεπε να επιστρέψουν, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, που το απεικόνισε ως μία και κακοσχεδιασμένη περιπέτεια.
«Όλα αυτά για το ότι ο Καμβύσης είναι τρελός προέρχονται από έναν Έλληνα, και οι Έλληνες και οι Πέρσες δεν τα πήγαιναν καλά μαζί», λέει ο Δρ Gaballah, ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.
Ο Ηρόδοτος, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο περίπου το 450 με 460 π.Χ., πήρε μεγάλο μέρος των πληροφοριών του από Αιγύπτιους σε μια περίοδο μεγάλης εξέγερσης κατά των Περσών. Το αν ο χαμένος στρατός της ερήμου του Καμβύση θα αποκαλυφθεί τώρα για να ρίξει νέο φως για τον πόλεμο πριν από 2.500 χρόνια είναι το αντικείμενο διχασμένων απόψεων μεταξύ των Αιγυπτιολόγων. Ο Δρ Saghir, ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής, είναι σίγουρος για την επιτυχία. Ο συνάδελφός του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Δρ. Gaballah είναι πιο προσεχτικός. «Οι κλασικοί συγγραφείς είπαν ότι ο στρατός του είχε πνιγεί σε μια αμμοθύελλα, αλλά δεν υπάρχει άλλη πηγή για αυτές τις πληροφορίες. Θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αλλά πού; Η δυτική έρημος είναι μια τεράστια περιοχή."λέει ο Gaballah. «Ο καθένας έχει τα όνειρά του, αλλά ασχολούμαστε με γεγονότα και δεν θέλουμε να γεννήσουμε ελπίδες. Η περιοχή θα ερευνηθεί και ακόμη και αν δεν βρεθεί κάτι, ένα αρνητικό αποτέλεσμα παραμένει αποτέλεσμα». Το μυστήριο του χαμένου Περσικού στρατού μπορεί να παραμείνει ακόμα.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Σημαντική λεπτομέρεια δίνει ο Ηρόδοτος στο 8:35 "Και τότε συνέβησαν ανεξήγητα γεγονότα όταν εφάνησαν αυτόματες πολεμικές μηχανές (ορηία αυτόματα)". Περιγράφει κάποια ξεχασμένη τεχνολογία ο Ηρόδοτος που είχε στα χέρια του το ιερατείο; Και στη συνεχια μας λέει πως εμφανίστηκαν δύο τεράστιοι οπλίτες με το όνομα Φύλακος (αφού φύλαγε το ναό είναι φυσιολογικό να ονομαστεί έτσι) και ο άλλος Αυτόνους. Αυτόνους όμως σημαίνει αυτός που σκέπτεται μόνος του. Και αν το όνομα του Φύλακος είναι συμβολικό τι είναι ο Αυτόνους; Κάποια αυτόματη πολεμική μηχανή που λειτουργεί από μόνη της; Ένα ρομπότ δηλαδή.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Παρόμοιους "κεραυνούς" αντιμετώπισαν ο Ηρακλής και ο Διόνυσος στην εκστρατεία τους στην Ινδία.
Όταν ο Απολλώνιος ο Τυανέας φιλοξενήθηκε από τον Ινδό βασιλιά Φραώτη πληροφορήθηκε για τον λαό των Οξυδρακών, τους οποίους ούτε ο Αλέξανδρος προσπάθησε να τους κατακτήσει αφού τα σημάδια των θυσιών δεν ήταν καλά γι' αυτόν. (Ναι καλά, είχε πληροφόρηση ο Αλέξανδρος). Ο Φραώτης μάλιστα λέει πως ούτε με 10000 Αχιλλείς και με 30000 Αίαντες θα ήταν δυνατή η υπόταξη αυτού του λαού γιατί πολεμούν με θεϊκά σημάδια και με κεραυνούς.
Στη συνέχεια εξιστορεί το πάθημα του Ηρακλή και του Διονύσου στην προσπάθειά τους να υποτάξουν τους Οξύδρακες. Όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την οχυρωμένη τους πρωτεύουσα οι Οξύδρακες παρόλα τα τεχνάσματα των Ελλήνων φαίνονταν ατάραχοι. Όταν όμως πλησίασαν τους απώθησαν ορμητικοί ανεμοστρόβιλοι και βροντές και κεραυνοί που έπεφταν πάνω στα όπλα των Ελλήνων (Φυσικά, αφού ήταν μεταλλικά, άρα καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.) Εκεί λέγεται πως έχασε ο Ηρακλής την χρυσή του ασπίδα.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap