Το αντηχείο του Πύθιου
Ημερομηνία: 09/04/2008
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: «Το Πύθιον (Σέλος) στο πέρασμα των Αιώνων» του Ι. Αδάμου
Το Πύθιον ήταν ένας μοναδικός τόπος για τη λειτουργία Μαντείου γιατί στον τόπο αυτό δημιουργείται ένα φαινόμενο που μόνο σε ορισμένα μέρη του Ελλαδικού χώρου παρατηρείται. Ένας τόπος στον οποίο μπορούν ν` ανακλώνται, όλα τα συμπαντικά, ηλεκτρομαγνητικά κύματα...Το έτος 1968 στο Πύθιο παρατηρήθηκε ένα φαινόμενο που έκανε τους κατοίκους να τρομοκρατηθούν. Σε κάποιο σπίτι άκουγαν οι ένοικοι και ο κόσμος ήχους κουδουνιών και φωνές, λες και έβγαιναν μέσα από τη γη. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και πολλοί εξέλαβαν το φαινόμενο ως «δαιμονικό».
Ύστερα από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ότι «ο χώρος αυτός λειτουργεί σαν "Αντηχείον" δηλαδή δέχεται, ποιος ξέρει, από μακρινές αποστάσεις ήχους οι οποίοι στο σημείο αυτό ανακλώνται.
Ήξεραν φαίνεται οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που έκαναν Μαντεία και ιερά που παρουσίαζαν υπερφυσικές δυνάμεις.
1 Σχόλια:
Βρήκα το περιστατικό που αναφέρεται στην αναφορά :
Στο χωριό Πύθιο, της επαρχίας Ελασσόνας, που βρίσκεται δυτικά του Ολύμπου, ένα παράδοξο όσο και περίεργο φαινόμενο που παρουσιαζόταν στο σπίτι ενός συγχωριανού τους, αναστάτωσε τους χίλιους κατοίκους του τον Φεβρουάριο του 1969.
Κάθε πρωί, για διάστημα 25 ημερών, από τις οκτώ μέχρι και τις δέκα το πρωί, ακουγόταν μία περίεργη “μουσική συμφωνία” που τη συνέθεταν μυστηριώδη κουδουνίσματα. Όταν άκουγε κάποιος τους μυστηριώδεις θορύβους, είχε την αίσθηση ότι μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού είχε εισβάλλει κάποιο κοπάδι προβάτων. Μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς τους ήχους όλων των κουδουνιών, από τα βαριά και μεγάλα που κρεμούσαν στα κριάρια των κοπαδιών μέχρι τα μικρά και ελαφριά που κρεμούσαν στα αρνάκια. Ενώ κουδουνίσματα ακούγονταν κάθε μέρα την ίδια ώρα, βελάσματα προβάτων όμως δεν ακούγονταν καθόλου.
Έγιναν έρευνες γύρω από το σπίτι, μήπως υπήρχε εκεί κοντά κάποιο ποιμνιοστάσιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Χωρίς να μπορεί να δοθεί κάποια λογική εξήγηση, το σπίτι θεωρήθηκε ως “στοιχειωμένο”.
Στο σπίτι, ένα νεόδμητο διώροφο, έμενε ένα νεόνυμφο ζευγάρι. Τα φαινόμενα ξεκίνησαν μόλις το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι έπειτα από το γαμήλιο ταξίδι. Αρχικά, άκουσαν τον ήχο ενός μικρού κουδουνιού και κατόπιν πολλών. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Απορημένοι, αφού δεν έβλεπαν τίποτα, αλλά και διότι στο σπίτι τους δεν υπήρχαν πρόβατα, ούτε κι άλλα ζώα που έφεραν κουδούνα, οι δύο νέοι άνθρωποι θεώρησαν ότι μάλλον είχε περάσει κάποιο κοπάδι έξω από το σπίτι τους και “επάνω στον ύπνο” νόμισαν ότι τα πρόβατα βρίσκονταν μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους. Έτσι, δεν έδωσαν περαιτέρω σημασία στο γεγονός.
Την άλλη ημέρα, όμως, την ίδια ώρα, το περιστατικό επαναλήφθηκε. Το ζευγάρι πετάχτηκε έντρομο στα παράθυρα, είδε ότι γύρω από το σπίτι δεν υπήρχε κανένα ζώο και άρχισε πλέον να ανησυχεί. Η νύχτα που ακολούθησε πέρασε με αγωνία, καθώς οι άνθρωποι περίμεναν να δουν εάν το φαινόμενο θα επαναλαμβανόταν και το επόμενο πρωινό. Πράγματι, στις 8 το πρωί το φαινόμενο επαναλήφθηκε και μάλιστα σε εντονότερο ρυθμό.
Η κατάσταση είχε λάβει σοβαρές διαστάσεις και προκειμένου να πεισθούν ότι δεν είχαν παραισθήσεις, κάλεσαν τους γονείς και τους συγγενείς τους, οι οποίοι κατάπληκτοι διαπίστωσαν το γεγονός. Η σύσταση που έγινε στο νεόνυμφο ζευγάρι ήταν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν το σπίτι. Εκείνοι, όμως, παρέμειναν.
Διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες του χωριού έκαναν ξόρκια για να διώξουν το κακό, χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, η υπόθεση είχε γίνει γνωστή και στα γύρω χωριά, μέχρι και στην πρωτεύουσα του νομού, τη Λάρισα, όπου άνθρωποι μορφωμένοι θεώρησαν την είδηση απίθανη και βρήκαν την ευκαιρία να γελάσουν με την αφέλεια των φαντασιόπληκτων χωρικών. Μερικοί, μάλιστα, έλαβαν την απόφαση να πάνε επί τόπου, ώστε να διαλύσουν τον μύθο και να αποκαταστήσουν την ηρεμία στο χωριό.
Όταν έφτασαν στο χωριό και οι ντόπιοι τους οδήγησαν στο σπίτι, προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν την ύπαρξη του φαινομένου. Οι παράξενοι ήχοι μαγνητοφωνήθηκαν από κάποιον από τους παριστάμενους. Το ηχητικό ντοκουμέντο αναμεταδόθηκε στην Ελασσόνα, όπου το θέμα των “φαντασμάτων του Πυθίου” έγινε κοινό θέμα συζητήσεως.
Εκείνοι που πήγαν τελικά να διαλύσουν τον μύθο, επέστρεψαν επηρεασμένοι, αφού δε μπόρεσαν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 26/02/1969…
https://strangepress.gr/2016/11/21/to-stoixeioma-sto-pythio-toy-olympoy/
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap