Ο Ταΰγετος είναι μια Ιερή κορυφή ή πιο ορθά λοφοσειρά που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Σπάρτης, στην Πελοπόννησο. Εκεί συμβαίνουν πολλά παράδοξα και περίεργα.. Υπάρχουν ΠΥΛΕΣ ενεργοποίησης κοσμικών διαύλων.. Έχει δημοσιευτεί στον Τύπο η περίπτωση του καθηγητή Λιαντίνη, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή του Ταϋγετου και εξαφανίστηκε . Υπάρχει αρκετό υλικό στη διάθεσή μου , σε σχέση με την ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ( πιο ορθά ΓΑΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ), το οποίο λόγω έλλειψης χρόνου , απουσίας σχετικών μετρήσεων και άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών έχει μείνει στη μέση.. Στο εν λόγω βουνό βρίσκονται τρία τουλάχιστον πυραμιδοειδή κατασκευάσματα. Το ένα από αυτά αν και η φθορά του χρόνου το έχει αλλοιώσει διατηρεί την πυραμιδοειδή του μορφή αρκετά έντεχνα, πράγμα που φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία. Το θέμα είναι μεγάλο και χρειάζεται ολόκληρη εργασία για να αναπτυχθεί.. Ο χώρος σχετίζεται σχετίζεται με την λατρεία του ΗΛΙΟΥ, του Α-ΠΟΛΛΩΝ-ΟΣ, δηλαδή της ΤΑΫΓΕΤΗΣ , μιας από της ΠΛΕΙΑΔΕΣ, έχει δε αριθμολογική σημασία ο χώρος. Η πυραμίδα του Ταΰγετου αποτελεί την πιο αρχαία πυραμίδα του κόσμου, μάλιστα αποτελεί σημείο αναφοράς συντεταγμένων κλπ. Βρίσκεται σε απόλυτη νοητή ευθεία με τον Όλυμπο και σχετίζεται με τον αληθινό Όλυμπο, ότι και αν σημαίνει η λέξη Ο-ΛΥΜΠ-ΟΣ , όπως Λαμπερό Βουνό..
Η πυραμίδα του Ταΰγετου
Ημερομηνία: 08/12/2007
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: www.apn.gr/pylh/altbiz.html
Λήψη παλαιότερων σχολίων
12 Σχόλια:
"Αντικρύζοντας την πυραμίδα από το καταφύγιο έχει κανείς την εντύπωση ότι μπορεί να βρίσκεται κανείς στην κορυφή σε μισή-μία ώρα. Όσο όμως ανεβαίναμε τόσο έμοιαζε να απομακρύνεται. Ανεβαίναμε για 2 1/2 περίπου ώρες όταν παρατηρήσαμε αριστερά στο μονοπάτι μας σε απόσταση 20-25 μέτρων ένα άνοιγμα σαν καταπακτή ή είσοδο διαμορφωμένη σε κεκλιμένο επίπεδο, όμως η κόπωση της στιγμής και η δυσκολία προσέγγισης μας απέτρεψαν από την εξερεύνησή της. Βράχοι και έδαφος εμπόδιζαν την επίσκεψή μας στο άνοιγμα αυτό, όμως φαινόταν να είναι τεχνητό και με ικανό μέγεθος, ώστε να περνάει ένας άνδρας μόνος. Αργότερα, όταν ρωτήσαμε ντόπιους και ορειβάτες, κανείς δεν γνώριζε τι ήταν και αν οδηγούσε κάπου".
Περιοδικό Δαυλός, τεύχος 163, σελ. 9761.
Αν κανένας σπηλαιολόγος μας διαβάζει ας μπει στον κόπο να ψάξει λίγο τα παραπάνω.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Μοναδική αεροφωτογραφία (δες αναφορά) που δείχνει την πυραμίδα του Ταύγετου. Σύμφωνα με τον Διογένη τον Λαέρτιο ο Αναξίμανδρος έστησε στη Λακεδαίμονα συσκευές που έδειχναν τροχιές αστέρων και ισημερίες. Σύμφωνα με τον Κικέρωνα ο Αναξίμανδρος είχε ιδρύσει αστεροσκοπείο στην κορυφή του Ταϋγέτου. Η φωτογραφία από το περιοδικό Δαυλός τεύχος 159
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
http://www.facebook.com/pages/Pyramida-Taygetou-2407m/115539031821898