Γιατί στη Πεντέλη;
Ημερομηνία: 12/05/2007
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: Γ. Μπαλάνος, Πέρα από το αίνιγμα της Πεντέλης, Εκδόσεις Locus-7, σελ. 119-121
Τα πειράματα του 1943 (Σημ. Aragorn : Αναφέρετε στο πείραμα της Φιλαδέλφειας) μπορεί να συνεχίζονται ακόμη και μάλιστα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα στοιχεία.
Προσέξτε τώρα, γιατί πρόκειται για μεγάλη ιστορία που είμαι αναγκασμένος να αναφέρω συνοπτικά, γιατί ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της έρευνας.
1.) Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ναυτικού με πλησίασε ανεπίσημα όταν άρχισα να δημοσιεύω τα φαινόμενα στης σπηλιάς, εκδηλώνοντας φανερό ενδιαφέρον για τις έρευνες. 2.) Το πολεμικό που έλαβε μέρος στο πείραμα του 1943 βρίσκεται στην Ελλάδα. 3.) Στις ρίζες της Πεντέλης ουσιαστικά βρίσκεται η ειδική βάση της Νέας Μάκρης, και ας μην αναλύσουμε τώρα τι σημαίνει βάση επικοινωνιών. Είναι πάντως μια βάση του πολεμικού ναυτικού. 4.) Ένας καινούργιος δρόμος ανοίχτηκε τα λίγα τελευταία χρόνια, που συνδέει τη Πεντέλη με τη Νέα Μάκρη. 5.) Σε κάποιο σημείο αυτού του δρόμου παρουσιάζονται πιθανά βαρυτικά φαινόμενα. 6.) Τα πειράματα του 1943, και μάλιστα στη σύγχρονη μορφή τους, σχετίζονται σαφώς με τον ηλεκτρομαγνητισμό και τη βαρύτητα. 7.) Τα ΑΤΙΑ είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα εμφανίσεων σε περιοχές στρατηγικής σημασίας και κοντά σε πηγές ηλεκτρομαγνητισμού. 8.) Το 1977 – όταν ήμασταν εκτός ΝΑΤΟ – μυστηριώδη έργα αρχίζουν στη σπηλιά έργα που, παρά τις «εξ άνωθεν», προσπάθειες δεν στάθηκε δυνατόν να μείνουν απόρρητα. Και το όνομα COMEDEAST σχετίζεται τελικά με αυτά. Αλλά τι είναι το COMEDEAST; Είναι αρχικά που δηλώνουν το Γραφείο Αρχηγού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο! (Σημ. Μπαλάνου :) Όπως πληροφορήθηκα αργότερα το COMEDEAST είναι μεν καθαρά ΝΑΤΟΪΚΟ αλλά - τυπικά τουλάχιστον – επικεφαλής του είναι ο εκάστοτε αρχηγός του Ελληνικού ΓΕΝ). Σημειώστε ακόμα ότι μόλις ένα μήνα πριν αρχίσουν τα έργα, τον Ιούλιο του 1977, είχε μονογραφηθεί στην Αθήνα μια ελληνοαμερικανική συμφωνία, το κείμενο της οποίας δεν έγινε ποτέ γνωστό. Πάντως ξέρουμε ότι αφορούσε στο καθεστώς τεσσάρων τουλάχιστον βάσεων, μεταξύ των οποίων και της Πεντέλης. 9.) Τέλος, τα έργα εγκαταλείπονται το καλοκαίρι του 1981, στην ίδια περίοδο που αναγγέλλεται η διακοπή των συνομιλιών για τις βάσεις με την αμερικανική κυβέρνηση.
Για συνδυάστε όλα αυτά τα στοιχεία και θα δείτε σε τι ενδιαφέρουσες εικασίες οδηγούν. Προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε πολιτικοστρατιωτικές εικασίες, όχι γιατί αποκλείονται, όσο γιατί θέλω να διατηρήσω την έρευνα εκτός πολιτικής. Η πολιτική και ιδιαίτερα η κομματική ανάλυση του θέματος ξεφεύγει από τη δική μου αρμοδιότητα και δεν μπορώ να πω καν ότι με ενδιαφέρει. Υπάρχουν άλλοι γιʼ αυτή τη δουλειά. Ωστόσο όπως ανέφερα πιο πάνω η παρουσία του COMEDEAST στη Πεντέλη εκδηλώθηκε όταν ήμασταν εκτός ΝΑΤΟ. Αυτό έχει σημασία για την έρευνά μας.
Σκεφτείτε ότι το 1977 μία βάση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και μάλιστα έξω από την Αθήνα, θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις, ασχέτως ποια θα ήταν η φύση της. Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι αρμόδιοι την έκριναν ως απόλυτα αναγκαία, δίκαια ή άδικα, είναι ερώτημα πολιτικό και δεν θα το συζητήσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, μέσα σʼ ένα τόσο ευαίσθητο κλίμα, δεν θα την έκαναν, αν μπορούσαν, σε μια τόσο γνωστή περιοχή. Θα διάλεγαν ένα σημείο, όπου θα μπορούσε να γίνει με πραγματική μυστικότητα.
Το τι σημαίνει αυτό είναι απλό.
Για να διαλέξουν μια τόσο πολυσύχναστη και γνωστή περιοχή, θα πρέπει αυτή η περιοχή να είχε αληθινά ιδιαίτερη σημασία. Κοιτάξτε, φίλτατοι, αν θέλετε να κάνετε κάτι κρυφά, θα το κάνετε βράδυ. Αν το κάνετε ημέρα, σημαίνει ότι αυτό που κάνετε είναι πιο ζωτικής σημασίας από τον κίνδυνο να σας πιάσουν στα πράσα και ότι δεν θα μπορούσατε να το κάνετε κάπου αλλού, κάποια άλλη ώρα.
Άρα κάτι υπήρχε ήδη στη συγκεκριμένη αυτή περιοχή που δεν θα μπορούσε να βρεθεί αλλού. Διαφορετικά θα είχαν πάει και αλλού, σε ποιο απρόσιτο μέρος, πιο άγνωστο… κάπου πάντως που θα μπορούσαν να δουλέψουν ήσυχα, απαρατήρητοι. Δεν θα πήγαιναν σε σημείο για το οποίο είχαν ήδη γραφτεί τόσα άρθρα, που δεχόταν τόσους εκδρομείς και επιπλέον ήταν και αρχαιολογικός τόπος. Θα πρέπει να ήταν πραγματικά ζωτικό αυτό το σημείο.
0 Σχόλια: