Θαυματουργή εύρεση εικόνας
Ημερομηνία: 09/03/2007
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://www.psathades.gr/bibliothiki/Dokimia/Oneira.htm
Φέρνουμε σαν παράδειγμα την Εικόνα της Ελεήστριας, που βρέθηκε κατόπιν ονείρου στην Κορώνη της Μεσσηνίας. Αλλά να τι έγραφε σχετικώς για το ιστορικό της ευρέσεως της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:
" Η εύρεσις της Ιεράς Εικόνος εγένετο την 22α Ιανουαρίου 1897, κατόπιν οραμάτων ευσεβούς γραίας, καλουμένης Μαρίας Σταθάκη, της πρώτης σ' αυτήν οπτασίας γίνηκε κατά μήνα Ιανουάριο του 1882". Επομένως επί 15 χρόνια από το 1882 μέχρι το 1897, έβλεπε την Παναγία στο όνειρο της η γερόντισσα και είχε αμφιβολίες.
Συνεχίζει η Ιερά Σύνοδος στο έγγραφο της:" Φανερώθηκε σε μιά κορασίδα, αυτή που την οδήγησε στον τόπο ( η Θεοτόκος), υπέδειξε σαφώς τον τόπο, όπου η Εικώνα ήταν καταχωμένη, και έγινε άφαντη. Αυτή ( το κορίτσι), μετά από λίγο συνήλθε από τον λήθαργο, και ξύπνησε , έδειξεν ακριβώς την κρύπτη με τον θησαυρό. Ανοίξαν αυτοί που ζητούσαν την Εικόνα και ήλθε στο φως η θεία Εικώνα της Θεομήτορος".
Συγκρίνατε τώρα την θαυματουργική αυτή εύρεση της Εικώνας με το τόσα όνειρα, τα καθημερινά! Δεκαπέντε χρόνια επέμεναν τα οράματα της Ελεήστριας της Κορώνης, και η γραία που τα έβλεπε, δεν προέβαινε σε καμιά ενέργεια !! Πόσον προσεκτικοί πρέπει να είμαστε, για να μην γίνουμε παίγνια του διαβόλου ... Εδώ πρέπει να είμαστε Θωμάδες ...
1 Σχόλια:
Έχουμε και συνέχεια.
Στο μέρος που βρέθηκε η εικόνα ανεγέρθη ο ναός της Ελεήστριας. Στις 19 Ιουνίου 1936 είχαν πάει εκεί έξι μικροί μαθητές 8-10 χρονών να προσευχηθούν. Ξαφνικά είδαν τη Παναγία στην Αγία Τράπεζα να στέκεται όρθια με ένα πελώριο φωτοστέφανο στο κεφάλι στο οποίο έγραφε "Η Μητέρα του Θεού". Τα τρομοκρατημένα παιδιά έτρεξαν στους γονείς τους, οι οποίο δεν πίστεψαν λέξη. Την επόμενη τα παιδιά ξαναείδαν τη Παναγία, αυτή τη φορά γονατιστή να φιλά τα πόδια του Εσταυρωμένου. Τούτη τη φορά τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν για τα καλά και έβαλαν τις φωνές. Τότε η Παναγία σηκώθηκε και ανυψώθηκε στο τέμπλο της εκκλησίας και αφού διέγραψε μερικούς κύκλους στον αέρα εξαφανίστηκε. Τα παιδιά βγήκαν από το ναό και έτρεξαν στη πόλη. Η είδηση μεταδόθηκε και ένα τεράστιο πλήθος έτρεξε στην Ελεήστρια. Στις 9 μμ η εκκλησία ήταν κατάμεστη. Και τότε "άνωθεν του τέμπλου διεγράφησαν δύο φωτεινά τόξα και στο μέσο δε αυτών εσχηματίσθη φωτεινός σταυρός, τον οποίο επ' αρκετά λεπτά της ώρας παρηκολουθούσε το εκκλησίασμα άναυδον". (Εφημερίδα Ακρόπολις 21-6-1936).
Βέμπος Θανάσης, Το Πνεύμα του Χρόνου, εκδόσεις Δαιδάλεος, σελ. 285