R G S
Ημερομηνία: 08/04/2006
Καταχωριτής: Aragorn
Πηγή: http://72.14.203.104/search?q=cache:QtEIbptt-N8J:www.coinsmania.gr/cgi-bin/portal/index.cgi%3Faction%3Dviewnews%26id%3D562+%CE%95%CE%A3%CE%A6%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5+%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%91&hl=el&gl=gr&ct=clnk&cd=69
Πολλές φορές ακούμε ιστορίες από φίλους και γνωστούς για διάφορα θέματα, για το οποία έχουμε ακούσει από διαφορετικούς ανθρώπους (που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους) πράγματα που μοιάζουν απίστευτα.
Το Παγγαίο υπήρξε πολλές φορές ορμητήριο μου.
Πάντα πήγαινα με φωτογραφική μηχανή και ένα σακίδιο με είδη πρώτης ανάγκης μόνο.
Πριν 6 χρόνια περίπου κάποιος φίλος φίλου ,είπε στον κοινό μας φίλο για κάποια σπηλιά που βρήκε στο Παγγαίο.
Το περίεργο ήταν ότι η είσοδος της σπηλιάς ήταν μια μικρή τρύπα που ίσα ίσα χωρούσε ένας άνθρωπος να μπουσουλίσει ,και ένα περίεργο σχέδιο λίγο πιο πέρα με τα γράμματα R G S.
Το σχέδιο το βρήκα εύκολα (μετά 6 μήνες), ήταν ακριβώς ίδιο με το εμπρόσθιο τμήμα από υπέρπυρο του Ιωάννη Η’ Παλαιολογου (1425-1440)
Για τα γράμματα παιδεύτηκα πολύ περισσότερο αλλά βρήκα αναφορά στο βιβλίο του ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΟΥΣΙΟΥ ‘Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟΝ ΧΩΡΑ –ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ’ των εκδόσεων ΚΑΠΑΝΙ.
Στην σπηλιά μπήκαμε την πρώτη μέρα 3 άνθρωποι.
Εγώ δεν ξανά πήγα ποτέ και ούτε πρόκειται να ξαναπάω.
Είναι η πρώτη φορά που το διηγούμαι δημοσίως το συγκεκριμένο θέμα, και αυτό γιατί ορισμένες φορές κάτι που έχουμε μέσα μας και μας πνίγει πρέπει να το βγάζουμε έξω ίσως με ανάλογο τρόπο.
Ο κοινός μας φίλος μπήκε άλλες 8 ή 9 φορές.
Αυτό που αντίκρισα εγώ μπαίνοντας στην κυρία σπηλιά ήταν, πρωτόγνωρο,
Ασύλληπτο για το μυαλό μου, και ομολογώ ότι αν και πολύ θαρραλέος φοβήθηκα πάρα πολύ.
Το πάνω μέρος της σπηλιάς είναι κατασκευασμένο από κάποιο υλικό που δεν κατάλαβα τι ακριβώς είναι, η μορφή του υλικού μεταλλική και κυψελοειδής.
Είχα σπάσει ένα cialum μπαίνοντας και όταν ανάψαμε και φακούς φώτισε όλος ο τόπος αντανακλώντας το φως από το πράσινο cialum.
Δεν θα περιγράψω πολύ το μέρος γιατί α) με αυτήν την ιστορία ασχολήθηκα πάρα πολύ και ομολογώ ότι είναι ψυχοφθόρος β)γιατί έδωσα τον λόγο μου ότι δεν θα πω ορισμένα πράγματα και γ)γιατί δεν θέλω να πάει κανείς ξανά εκεί.
Θα αναφέρω μονό ότι σε κάποιο σημείο της σπηλιάς που στην ουσία είναι και ο κύριος προθάλαμος αντικρίσαμε 3 αλυσίδες, μια σκέτη και δυο που κρεμόταν από αυτές βιβλία.
Αυτή ήταν και η τελευταία μου εικόνα από εκεί μέσα.
Προς στιγμή φύγαμε άλλα μετά από μέρες όταν ηρέμησα άρχισα να ασχολούμαι με το θέμα ψάχνοντας κυρίως για το σημάδι από έξω από την σπηλιά.
Παρότι δεν ξανά πήγα εκεί ασχολήθηκα ψάχνοντας σε βιβλία, στην ουσία βοηθούσα τον φίλο μου που τον ενδιέφερε.
Θα γράψω πάρα κάτω ποια βιβλία με βοήθησαν στην έρευνα.
Όταν κάποιος από όλους εμάς αντίκριζε αυτό που αντίκρισα εγώ, η πρώτη σκέψη που θα έκανε ήταν να πάρει τα βιβλία.
Δεν ξέρω αν έκανα καλά που δεν ακούμπησα τίποτα ,άλλα σίγουρα είμαι χαρούμενος που δεν είμαι στην θέση του κοινού γνωστού ο οποίος έμαθα μετά από μήνες ότι δεν είναι ψυχολογικά καλά.
Ομολογώ ότι η σκέψη μου παρόλο που δεν ήθελα να ξανά πάω ήταν και ίσως και να είναι στο συγκεκριμένο σημείο για πάρα πολύ καιρό.
Συνέχεια ο φίλος μου ,μου έλεγε να ψάξω για διάφορα πράγματα που βοηθούσαν στην έρευνα που έκανε.
Τονίζω και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμένα που αισθάνομαι περισσότερο ερευνητής παρά χρυσοθήρας ότι οι γνώσεις που αποκόμισα ψάχνοντας το θέμα είναι τεράστιες και σημαντικές.
Η ιστορία του Παγγαίου ξεκινάει από το όνομα του ΠΑΝ-ΓΑΙΩ ,θα αναφέρω και μια άλλη εξήγηση για τον θεό Πάνα που Εγώ όμως δεν την υιοθετώ ΠΑΝ-ΚΑΙΩ .
Σημειώστε εδώ για την περιοχή.
Στο χωριό Πρώτη και στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι της Ανάληψις ,αντιλαμβανόμαστε το φαινόμενο της αρνητικής βαρύτητας.
Αν δηλαδή λύσετε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου σας με σβηστή την μηχανή θα δείτε ότι αντί να κατεβαίνει ανεβαίνει τον δρόμο.
Συνδύασα την όλη ιστορία με την ιστορία που αναφέρετε στο φόρουμ σαν ιστορία του μουσείου.
Τελειώνοντας την απλή αναφορά μου για την ιστορία να τονίσω ότι από όσα μου είπαν και από όσα κατάλαβα ψάχνοντας εκεί μέσα δεν ‘παίζει’ τίποτα με χρυσό .
Βέβαια σαν βουνό το Παγγαίο ήταν είναι και θα είναι γεμάτο χρυσάφι.
ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟΝ ΟΡΟΣ......... ΕΟΝ ΜΕΓΑ ΤΕ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΝ, ΕΝ ΤΩ ΧΡΥΣΕΑ ΤΕ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΕΑ ΕΝΙ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΤΑ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΠΙΕΡΕΣ ΤΕ ΚΑΙ ΟΔΟΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΤΡΑΙ.
(Ηρόδοτος VII βιβλίο 112 κεφάλαιο )
Βιβλιογραφία
1.ΟΔΗΓΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ εκδόσεις ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 1995
2. ΑΣΤΕΡΙΟΣ Δ.ΓΟΥΣΙΟΣ Η ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΓΓΑΙΟΝ ΧΩΡΑ εκδόσεις ΚΑΠΑΝΙ
3.JJ NORWICH ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ εκδόσεις ΓΚΟΒΟΤΣΗ
4.G.COOPER ΛΕΞΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΩΝ εκδόσεις ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
5.ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π.ΤΣΟΤΣΟΣ εκδόσεις university studio press.
6.ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΗ Δ.ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ
7.ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΣΟΥ Κ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ
8.ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ
9.ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΗΡΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΞΟΜΑΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑ 1993.
10.ΟΙ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ εκδόσεις ΔΙΟΝ
12.ΟΡΦΕΑΣ-ΠΑΓΓΑΙΟ-ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
13.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥΡΑΓΣΟΓΛΟΥ εκδοτική ΑΘΗΝΩΝ
Λήψη παλαιότερων σχολίων
14 Σχόλια:
Μετά από 14 χρόνια επανέρχομαι στη συγκεκριμένη αναφορά και πιο συγκεκριμένα στο σχόλιο του επισκέπτη που αναφέρει την σπηλια σαν "αυτοκρατορικό μουσείο". Στο βιβλίο του Δημήτρη Βαρδίκου "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ", τόμος Αρχαιολογία αναφέρει το Μουσείο του Παγγαίου ως ανώτατη σχολή φιλοσοφίας ή πανεπιστήμιο παρόμοιο με το μουσείο του Παρνασσού από τα οποία μεταδίδεται στους μυημένους ο Ελληνικός Λόγος. Άραγε ο Βαρδίκος και ο αναγνώστης λένε για το ίδιο πράγμα; Ο Βαρδίκος τοποθετεί την ίδρυσή του το 5000 π.Χ.
Από την άλλη έρχεται και ο Τσατσόμοιρος και συμπληρώνει τον Βαρδίκο. Στο βιβλίο του "Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής γλώσσας" αναφέρει πως τα γραπτά του Ησίοδου δεν εμπνεύστηκαν από τις μούσες αλλά του έγιναν γνωστά από τα μουσεία (μουσαία) τα οποία υπήρχαν στον Παρνασσό ή στον Ελικώνα (γειτονικό βουνό). Τα μουσαία ήταν εννέα όσες και οι μούσες και το καθένα ήταν εξειδικευμένο σε πανάρχιες γνώσεις ανάλογες με αυτές που γνωρίζουμε σήμερα για τις μούσες. Το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Πόσο μεγάλο είναι αυτό το σπήλαιο; Μία τολμηρή προσέγγιση... Μήπως στον παρακάτω Ορφικό Ύμνο περιγράφεται αυτή η σπηλιά ("Αργοναυτικά" των Ορφικών ύμνων στίχοι 75-163) ; "ΟΤΑΝ ΔΕ ΙΑΣΩΝ ΕΣΠΕΥΣΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΤΟΝ ΛΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΩ ΓΛΥΚΟΦΩΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΥΜΝΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΥΣΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ. ΟΤΑΝ ΔΕ Ο ΙΑΣΩΝ ΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΦΩΝΗ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΥΤΡΙΧΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ. ΟΡΦΕΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΕ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΑΓΡΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΙΣΤΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΙΚΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΙΜΝΙΑ ΧΑΙΡΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΝΙΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΩΝΑ".
Το Παγγαίο απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα ρεύματα του Στρυμώνα. Οι Αιμόνιες κορυφές παραπέμπουν στην οροσειρά του Αίμου που όμως είναι πολύ πιο πάνω, Ρουμανία και Βουλγαρία στην περιοχή της Σόφιας. Ένα άλλο γνωστό σπήλαιο της περιοχης είναι το σπήλαιο της Αλιστράτης με τον Αγγίτη που περνάει παραδίπλα...
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Η παρακάτω αναφορά για το ποιος δεν πρέπει να εισέρθει σε ένα τέτοιο χώρο , δεν αποσκοπούσε σε συγκεκριμένο άνθρωπο.
Το έγραψα για κάθε «ενδιαφερόμενο» (και ξέρω ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πολλοί) χωρίς προς Θεού να θέλω να θίξω κάποιον προσωπικά.
Αν και νομίζω πως η παρούσα διευκρίνιση μου ταχτοποιεί την θέση μου, εν τούτης ζητώ συγγνώμη αν το πήρες προσωπικά Aragorn.
Σε ένα κράτος που είναι ολοφάνερο πως κοροϊδεύει , ξεπουλά, παραβιάζει, είναι περίεργο κάποιος να αναζητά έντιμους ανθρώπους.
Παρόλα αυτά σε διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν και έντιμοι και αξιοπρεπείς.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας η όλη ιστορία του πάρα πάνω κειμένου αναφέρεται στο «Αυτοκρατορικό μουσείο» τίτλος που έως τώρα τουλάχιστον δεν υπήρχε πουθενά γραμμένος στο διαδίκτυο για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Και όσο και αν ακούγεται παράξενο είναι αρκετός ο κόσμος που τον γνωρίζει.
Ευτυχώς η δυστυχώς βρίσκεται ακόμη καλά κρυμμένο από περίεργα μάτια .
Προσωπικά αν και είμαι λάτρης της έρευνας, και παρόλο που με θέλγει το όλο θέμα , είναι πολύ βαρύ για τις πλάτες μου.
Ίσως θα σε ενδιέφερε να μάθεις πως πέρα από την συλλογή παράξενων αναφορών έχω και μια μικρή συλλογή από μέρη όπου μπορεί να κρύβονται αρχαιότητες. Τα μέρη βρίσκονται διάσπαρτα στην Ελλάδα.
Καποια από τα μέρη βρίσκονται στην πόλη μου. Πριν 2 χρόνια επισκέφτηκα το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης μου και τους έδωσα τις πληροφορίες. Από τα έξι μέρη δεν ήξεραν τα τέσσερα. Το αποτέλεσμα; Πήρα συγχαρίκια και ευχές. Ακόμα κανένα τηλέφωνο, καμία ανασκαφή.
Βρίσκομαι πλέον σε αναζήτηση κάποιου έντιμου Έλληνα αρχαιολόγου στον οποίο να παραδώσω την συλλογή μου μήπως στο μακρινό μέλλον γίνει κάτι.
Το σπήλαιο της αναφοράς δεν ανήκει στην συλλογή μου γιατί δεν ξέρω την ακριβή τοποθεσία. Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Βρείτε μας και εδώ : https://twitter.com/Paranormap
Το παραπάνω κείμενο καθώς και ένα ακόμα γράμμα τα έστειλα στον κύριο Μπαϊμάκη Ιωάννη και τα έβαλε σε ένα βιβλίο του.
Είναι πέρα για πέρα αληθινά και ύστερα από αρκετά χρόνια μελετών επιμένω και σήμερα ότι ΚΑΝΕΝΑΣ αμαθής , ανθέλληνας και άτολμος δεν πρέπει να μπει στο συγκεκριμένο μέρος.
Δεν έχουν καμιά σχέση με χρυσό η θησαυρούς με την έννοια της λέξεως θησαυρός να παραπέμπει σε πολύτιμα μέταλλα η πετρώματα.
Στείλε μου mail στο support@paranormap.net
Αν ενδιαφέρεσαι για λίρες ή χρυσό να σε προειδοποίησω δεν είναι το χόμπυ μου αν και κάποιες φορές χρυσοθήρες μου έχουν ζητήσει αποσυμβολισμούς συμβόλων σε αποκρύψεις αλλά απ΄ότι ξέρω με πενιχρά αποτελέσματα.
Aragorn eisai o anthropos mou gia polles istories prepei na ta poume kapoia stigmh!!
Φαντάζομαι εννοεί τα βιβλία τα οποία ήταν κρεμασμένα από τις αλυσίδες και ο τρόμος που προκάλεσε το σπήλαιο στον μάρτυρα.
τι το τοσο φοβερο ειχε δεν μας λες ομως?