Ένας 19χρονος φοιτητής από τα Σπάτα, ο Νικόλας Ντουρτουρέκας τον οποίο βρήκε κρεμασμένο στην ντουλάπα του δωματίου του η ίδια του η μητέρα, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Από εκείνο το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουλίου του 2022 ξεκίνησε ο Γολγοθάς της τραγικής μάνας, σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από το στημένο σκηνικό θανάτου που είδε.

Τα ντοκουμέντα που την σόκαραν και άνοιξαν στην έρευνα την πόρτα ενός άλλου σκοτεινού κόσμου, ήταν τα ανατριχιαστικά σύμβολα και μηνύματα που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του, τα μαύρα και λευκά κεριά, οι ρούνοι και οι πεντάλφες.

Σκηνικό σατανιστικής τελετής που είχε όπως όλα δείχνουν, προηγηθεί του θανάτου του.

Για τον Σατανά και την κλίση του θύματος στην μαύρη μαγεία, μίλησε στο Τούνελ ένα κοντινό του πρόσωπο. Η φίλη του σόκαρε τους πάντες με την κυνικότητα που περιέγραψε τις ακραίες αυτές επιλογές νέων ανθρώπων, τονίζοντας πως φτάνουν να κάνουν τατουάζ πάνω τους τον ίδιο τον Σατανά.

Οι ειδικοί καλεσμένοι που βρέθηκαν στο πλατό, το βασικότερο που σχολίασαν, ήταν:

1ον τα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του άτυχου νέου με κορδόνια παπουτσιών τόσο σφιχτά, που προκάλεσαν εντυπώματα 6 χιλιοστών στους καρπούς.

2ον το ορφανό αποτύπωμα στην ντουλάπα που βρέθηκε κρεμασμένος ο Νικόλας αλλά και το αποτύπωμα από αθλητικό παπούτσι στο περβάζι του μπαλκονιού από όπου φέρεται να διέφυγε ο πιθανός δράστης…

Η κυρία Χριστίνα, μητέρα του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα που βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του μίλησε στο «Τούνελ» για όσα είδε την μαύρη εκείνη μέρα.

«Ήταν ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά ξαφνικά άρχισε να λαμβάνει κάποια μηνύματα στο κινητό του , έγινε ανήσυχος και προσπαθούσε να τα κρύψει. Μετά βγήκε με τις φίλες του και γύρισε στο σπίτι περίπου στις δωδεκάμισι το βράδυ…»

Το πρωί η ζωή όλης της οικογένειας άλλαξε για πάντα. Η σχετική μαρτυρία της μητέρας, προκάλεσε ανατριχίλα…

«Όταν βρήκα τον Νικόλα ήταν γυμνός και κρεμασμένος με τα χέρια του πολύ σφιχτά δεμένα πίσω από την πλάτη του. Είχαν χρησιμοποιηθεί μαύρα κορδόνια από αθλητικά παπούτσια που δεν έχω δει ξανά πουθενά…»

Μέσα στο δωμάτιο παρατήρησε και κάτι άλλο που την παραξένεψε, μια αφύσικη ακαταστασία, την μπαλκονόπορτα του κλειστή και το παράθυρο του ανοιχτό…

«Ήταν κάτι που δεν το συνήθιζε ο Νικόλας μου. Ακριβώς έξω από το παράθυρο υπάρχει μια σκάλα που οδηγεί στο μπαλκόνι και αν κάποιος ήθελε να φύγει θα μπορούσε να το κάνει από εκεί. Δεν είναι κάτι δύσκολο…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του άτυχου 19χρονου από τα Σπάτα μίλησε στο «Τούνελ» για τα όσα είδε στην τραπεζαρία του σπιτιού την ίδια μέρα του θανάτου του. Περιέγραψε κάποια περίεργα σημάδια σατανιστικής τελετής που δεν είχε δει ποτέ ξανά.

«Υπήρχε ένα μαύρο κερί στη μέση της τραπεζαρίας μισο-λιωμένο και δεξιά και αριστερά υπήρχαν δυο βαζάκια με ένα μαύρο και ένα λευκό κερί. Πιο δίπλα υπήρχε ένα πιατάκι με σχηματισμένη μια πεντάλφα. Κάτω από την τραπεζαρία είχε πέσει και είχε καεί ένα καρβουνάκι. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε αυτό. Ίσως το έκαναν στην τραπεζαρία, γιατί εκεί μπορούσαν να κάτσουν ένα με δυο άτομα και γύρω γύρω υπάρχουν καθρέφτες που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου τύπου τελετές, από όσα έμαθα μετά…».

Στο ημερολόγιο του που ήταν γραμμένο στα αγγλικά υπήρχαν σύμβολα που τα συναντά κανείς στο αλφάβητο του πνευματικού σατανισμού, γνωστά ως ρούνοι.

Η μητέρα ανέφερε στο «Τούνελ» ότι το τελευταίο διάστημα ο Νικόλας είχε γίνει αρνητικός με την παρουσία εικόνων και ότι κάποιος τον είχε μπλέξει λόγω του ευάλωτου χαρακτήρα του και της αγνότητας του. Πιστεύει ότι θα μπορούσε πίσω από αυτό το μυστήριο να κρύβεται μια γυναίκα στην οποία έκανε έκκληση, να μιλήσει για όσα ξέρει…

Στο «Τούνελ» μίλησε η γιαγιά του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα. Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 19χρονο ζωντανό λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, εκείνο το μεσημέρι του Ιουλίου. Ο Νικόλας είχε κατέβει στο ισόγειο του τριώροφου σπιτιού τους που μένει η ηλικιωμένη, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε πρωί.

«Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι», ανέφερε η γιαγιά του.

«Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, να πάει στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό. Αλλά όσες φορές λέγαμε θα πάμε στην εκκλησία, δεν ερχόταν. Δεν ήταν δεκτικός σε ό,τι είχε σχέση με τη θρησκεία. Ρώταγε όμως και κάτι περίεργα για τους αστερισμούς, για τις μαγείες, τις μαντείες. Αλλά τότε δεν με προβλημάτισε… Τώρα που έχει περάσει καιρός όμως και το βλέπω πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι ήταν μέσα σε κάποιο κύκλωμα…», κατέληξε η ηλικιωμένη.

Η φίλη που ήταν κοντά του και μιλούσαν καθημερινά οχτώ με εννέα φορές την ημέρα ανέφερε στο «Τούνελ» όσα συνέβαιναν τελευταία.

«Μου έλεγε ότι πιεζόταν και ήθελε να τα έχει όλα τέλεια. Τον ένοιαζε να κάνει τη μαμά του ευχαριστημένη…».

«Ο Νίκος πίστευε στον σατανισμό. Γενικά πίστευε στα παραφυσικά. Του άρεσε αυτό το πράγμα, ενώ εγώ δεν το ακολουθούσα. Αν παρατηρήσετε στην κοινωνία μας πλέον υπάρχουν παιδιά, εγώ ξέρω πολλά, που κάνουν ακόμα και τον Σατανά τατουάζ. Ότι αρέσει στον καθένα», είπε στην εκπομπή δίνοντας κι άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Στο πίσω μέρος του σπιτιού του άτυχου Νικόλα, βρέθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας, Άρης Παναγιωτόπουλος μαζί με την ρεπόρτερ της εκπομπής. Δείχνοντας το παράθυρο που βρέθηκε ανοιχτό, εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να διαφύγει με ευκολία, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Στην συνέχεια τόνισε τα σημεία που τους κάνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για δολοφονική ενέργεια.

«Το βασικό δεδομένο που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι το παιδί βρέθηκε με δεμένα σφιχτά τα χέρια, πισθάγκωνα. Ο ιατροδικαστής προσδιορίζει το βάθος 0,6 χιλιοστά που έχει προκαλέσει στα χέρια το σφίξιμο του κορδονιού. Αυτό δεν μπορεί να το έκανε από μόνος του».

Όπως ανέφερε, μέσα στο δωμάτιο του άτυχου Νικόλα βρέθηκε ένα ορφανό αποτύπωμα, το οποίο αντιστοιχεί σε κάποιον που δεν έχει ακόμα ανευρεθεί. Αποτύπωμα παπουτσιού βρέθηκε και στο περβάζι του μπαλκονιού από όπου ο ίδιος πρέπει να διέφυγε.

«Υπάρχει ένας ισχυρισμός για κάποια βιβλία, τα οποία βρέθηκαν κάτω από το παιδί. Το άτομο αυτό, ο δράστης, προσπάθησε να δημιουργήσει και σκηνικό αυτοχειρίας αλλά ταυτόχρονα να μπορέσει να καλύψει ό,τι μπορούσε για τον εαυτό του».

Η μητέρα του άτυχου Νίκου που έπαιζε πιάνο, ήταν συνθέτης, μιλούσε ξένες γλώσσες και σπούδαζε βοηθός ιατρικών εργαστηρίων, χαρακτήρισε ως πρόσωπο κλειδί στο μυστήριο μια φίλη του.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που «προσπαθούσε να απομακρύνει τον Νίκο από την οικογένειά του και την παρέα του και να τον ελέγχει μόνο η ίδια».

Φανερά συγκλονισμένη μίλησε για το αγαπημένο της παιδί. «Ένα παιδί χαρισματικό, ένα υπέροχο πλάσμα που όταν έπαιζε στο πιάνο του ήταν λες και άκουγα τους αγγέλους».

Πολλές φορές είχαν συνεργαστεί. Εκείνος έπαιζε πιάνο και η μάνα τραγουδούσε. Όταν είχε γεννηθεί του είχε αφιερώσει ένα τραγούδι του Ρέμου που λέει:

«Αν είχα μια αναπνοή σε σένα θα τη χάριζα…», στίχος που τους ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια λόγω της μεγάλης αγάπης που έτρεφε ο ένας για τον άλλον.