Για την πίστη του στον Θεό, αλλά και το συμβάν που την ενίσχυσε μίλησε ο Κώστας Τσουρός σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο δημοσιογράφος περιέγραψε στο περιοδικό «ΟΚ!» τη δύσκολη περίοδο που βίωσε, όταν οι γονείς του ενεπλάκησαν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

«Πιστεύω πολύ. Πιστεύω στον Θεό. Το θέμα είναι να μη συνδέεις την πίστη με τους παπάδες. Νηστεύω τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κοινωνήσω κάθε Μεγάλο Σάββατο πρωί.

Μου αρέσει και από λαογραφικό ενδιαφέρον να ακολουθώ τις παραδόσεις. Ένα λαός που ακολουθεί τις παραδόσεις του πάει μπροστά με καλύτερο τρόπο από εκείνον που σβήνει τα πάντα» είπε αρχικά.

«Κάποια στιγμή οι γονείς μου είχαν ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, σκοτώθηκε και ο θείος μου εκεί.

Ο πατέρας μου ήταν ετοιμοθάνατος στην εντατική. Οι γιατροί μάς έλεγαν ότι δεν έχει άλλη ζωή.

Πήγε η γιαγιά μου στην Ευαγγελίστρια να κάνει παράκληση. Είχαν φέρει την εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας. Και άρχισε να “ιδρώνει”. Τη σκούπιζαν την εικόνα και συνέχιζε να “ιδρώνει”» τόνισε στην πορεία.

«Η αδελφή μου τυχαία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην εντατική στην Αθήνα, δίπλα στον πατέρα μου. Χωρίς να ξέρει μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε “ο μπαμπάς άρχισε να ιδρώνει, φώναξα τους γιατρούς και δεν ξέρουν γιατί”.

Μετά από λίγο χτύπησε το τηλέφωνο.

Ήταν η γιαγιά από τη Σκιάθο και μας είπε τι γινόταν στην εικόνα. Συνειδητοποιήσαμε ότι την ίδια ώρα ίδρωναν και οι δύο. Ύστερα από δυο μέρες ο πατέρας μου βγήκε από την εντατική. Έχω δει θαύμα να γίνεται στην οικογένειά μου, δεν μπορώ να μην πιστεύω» είπε τέλος, ο Κώστας Τσουρός.