Όπως ίσως γνωρίζουν πολλοί φίλοι, τα ιερά της Ελλάδος, αρχαίοι ναοί, βωμοί κλπ. δεν ήταν χτισμένα τυχαία, υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο που οι κτίστες ακολουθούσαν. Ό,τι υπήρχε στην Αρχαιότητα δεν εξαφανίστηκε με την έλευση του Χριστιανισμού.
Αντιθέτως…
οι εκκλησίες που αντικατέστησαν τα ιερά, αφιερώθηκαν σε “αγίους” με ιδιότητες όμοιες με εκείνες των αρχαίων θεών, πίσω από αμφότερους άλλωστε τους όρους “θεός” ή “άγιος”, κρύβονται κάποιες Δυνάμεις, τις περισσότερες φορές μάλιστα η ίδια.
Το χτίσιμο των ιερών ακολουθούσε την τεχνική των Ιερών Τριγώνων…
με κέντρο έναν Ναό έφερνες έναν κύκλο που περνούσε από έναν άλλον. Αυτός ο κύκλος είχε στην περιφέρειά του τουλάχιστον έναν ακόμη Ναό, Ιερό ή Βωμό. Έχουμε λοιπόν ένα ισοσκελές τρίγωνο με κορυφή έναν Ναό (ή Εκκλησία σήμερα) που ισαπέχει από δύο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ακόμη Ναούς (ή Εκκλησίες).

Θα μου πείτε τι κάθομαι και σας αραδιάζω τώρα …
Μα έχω προσωπικούς λόγους. Βέρος Κολωνιώτης είπαμε, ΛΑΤΡΕΥΩ τον Κολωνό και αρχής γενομένης με αυτό το άρθρο, θέλω να βγάλω προς τα έξω κάποιες “ειδικές” γνώσεις που, χμμμ… ίσως βοηθήσουν με κάποιους “μεταλογικούς” τρόπους να αναδείξουμε την περιοχή μας που έχει “μαυρίσει” υπερβολικά.
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα…

Ας “παίξουμε” λίγο με κάποιες περίεργες συμπτώσεις που ανακάλυψα κατά την “χαρτογράφηση” της περιοχής μας, κατά την διάρκεια μερικών… χιλιομέτρων οδοιπορίας, είτε με τον σκύλο μου, είτε με μαθητές και φίλους που ακολουθούμε την Τεχνική της Περιπατητικής.
Όποιος έχει κέφι μπορεί να πάρει, ή να φτιάξει, έναν μεγάλο χάρτη της περιοχής μας και να επαληθεύσει όσα θα γράφω.
Συνωμοσιολογικά και φευγάτα όλα αυτά θα μου πείτε…
Ίσως… (αυτή τη ζημιά έκαναν οι διάφοροι “ουφολόγοι” συνωμοσιολόγοι σε όσους ερευνούμε σοβαρά για χρόνια τέτοια θέματα).
Για να τα δούμε όμως με στοιχεία…
έχει την πλάκα του.
Για αρχή…

Ας ξεκινήσουμε με το Ιερό των Ευμενίδων, την σημερινή Αγία Ελεούσα (Εκείνη που είναι… Ευμενής), εκκλησία που ανήκει σε ιδιώτη, στην οδό Ηλέκτρας, δίπλα στον Λόφο του Κολωνού.
Ναι… δίπλα στο “στοιχειωμένο”, εγκαταλελειμμένο σπίτι με την “περίεργη” ατμόσφαιρα.
Το σπίτι παρόλο που είναι σε προνομιακό σημείο επάνω στον Λόφο, είναι προς πώληση εδώ και χρόνια.
Παρόλο που ανακαινίστηκε εκ θεμελίων και μεταμορφώθηκε σε μια υπέροχη κατοικία, δεν πωλείται με τίποτα...

Αν φέρουμε έναν κύκλο με κέντρο την Αγία Ελεούσα, ο κύκλος αυτός περνάει από τον Άγιο Αιμιλιανό, τον Εσταυρωμένο στην Λένορμαν και την Κοίμηση της Θεοτόκου (αυτή δίπλα στην οδό Πέτρας. Είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος πως οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι δεν ξέρουν καν πως εκεί υπάρχει Εκκλησία….
Η Αγία Ελεούσα λοιπόν απέχει ίση απόσταση από :
1. τον Άγιο Αιμιλιανό
2. τον Εσταυρωμένο
3. Την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Αν ενώσετε στον χάρτη της Κοίμηση της Θεοτόκου (κοντά στην Πέτρας), με την άλλη Κοίμηση της Θεοτόκου στο ποτάμι, στην έξοδο για Εθνική, η γραμμή περνάει από τον… Εσταυρωμένο.

Αυτά στον πρώτο κύκλο.
Ας αλλάξουμε όμως ακτίνα στον διαβήτη μας και με κέντρο ξανά την Αγία Ελεούσα ας φτιάξουμε έναν κύκλο με ακτίνα, χμμμ… δεν βαριέσαι, ας βάλουμε τον “δημοφιλή” Άγιο Παντελεήμονα.
Ups… τι έχουμε;
Ο κύκλος αυτός περνάει από τον Άγιο Παντελεήμονα, τον Άγιο Γεώργιο στην οδό Πλάτωνος και τον Απόστολο Παύλο.

Μάλιστα…
και οι τρεις περιοχές αρκετά “κακόφημες” πια, μιας και κατακλύζονται από ορδές λαθρομεταναστών, αλλά και κακοποιών στοιχείων που έχουν κάνει κατάληψη στα εγκαταλελειμμένα σπίτια.
Ποιος ξέρει…
ίσως οι “Μάγοι του Συστήματος” τοποθετούν τα πιόνια τους στις επιλεγμένες περιοχές “κλειδιά”…

Η Αγία Ελεούσα λοιπόν απέχει άρα ίση απόσταση επίσης από:
1. τον Απόστολο Παύλο.
2. τον Άγιο Παντελεήμονα
3. τον Άγιο Γεώργιο.