Μια πραγματική ιστορία που συνέβει σε συγγενικό μου πρόσωπο

Ο Μπάμπης συνταξιούχος την δεκαετία του εβδομήντα είχε τακτοποιήσει τα οικογενειακά του θέματα και αποφάσισε να τακτοποιήσεις και αυτά που θα αφορούσαν τη αιώνια κατοικία του. Βρέθηκε ευκαιρία στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης και αγόρασε τα δικαιώματα οικογενειακού τάφου.

Επιμελήθηκε της κατασκευής της αιώνιας κατοικίας του και συχνά την επισκέπτονταν. Την καθάριζε, κάθονταν λίγο στο εσωτερικό της και διαλογίζονταν πως θα είναι όταν τελικά είναι κλεισμένος εδώ μέσα. Μου έλεγε γελώντας, προσπαθώ να το συνηθίσω γιατί εκεί θα καταλήξω σίγουρα.

Σε μια από τις επισκέψεις του καλημέρισε τον γνωστό πλέον λουλουδά της εισόδου του νεκροταφείου και βάδισε προς την αιώνια κατοικία του. Την περιποιήθηκε, κάθισε λίγο μέσα να συνηθίσει το χώρο και ξεκίνησε να φύγει.

Στην έξοδο συνάντησε τον γνωστό του λουλουδά τον χαιρέτησε και τότε αυτός του είπε.
- Ρε Μπάμπη αυτά τα λουλούδια μου έμειναν από την χθεσινή κηδεία δεν τα παίρνεις εσύ.
- Τι να τα κάνω Χρίστο μήπως έχω κάποια κηδεία.
-  Πάρτα Μπάμπη δωρεάν, σε μένα είναι άχρηστα και κάνετετά ό,τι θέλεις.

Τα πήρε ο Μπάμπης και καθώς δεν μπορούσε να τα πάει στο σπίτι του σκέφτηκε να τα πάει στο τάφο του, έτσι να δει πως θα είναι όταν τον στολίσουν τότε που θα πεθάνει.
Όταν βγήκε λέει στον λουλουδά χαμογελώντας.

- Χρήστο τον έφτιαξα και είναι έτοιμος να με υποδεχτεί.

Κίνησε για το σπίτι του που ήταν σε μικρή απόσταση από το νεκροταφείο. Η γυναίκα του τον περίμενε στην πόρτα με ανησυχία γιατί είχε αργήσει. Όταν τον είδε να έρχεται από μακριά βγήκε έξω και του φώναξε.

- Γιατί άργησες τόσο πολύ χριστιανέ, τι συνέβει;



Όταν έφτασε κοντά της είπε χαμογελώντας, στόλιζα τον τάφο μου. Αμέσως έπεσε κάτω αναίσθητος στο δρόμο. Η γυναίκα του έβαλε τις φωνές βγήκαν οι γείτονες ειδοποίησαν το 166 αλλά το μόνο που έκαναν ήταν να διαγνώσουν τον θάνατο του.

Έτσι ο Μπάμπης πήγε εκεί που θα πάμε όλοι μας, με την διαφορά ότι τα πάντα τα είχε προετοιμάσει μόνος του όπως ήθελε, ως και τον στολισμό του τάφου του.

(Ένα μέρος της ιστορίας συμπληρώθηκε από συζήτηση με τον λουλουδά)