Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε δύο Ιερούς Ναούς του δήμου Βισαλτίας και συγκεκριμένα, στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας και στον Ι.Ν Τριών Ιεραρχών Τερπνής, μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν στο εσωτερικό τους. Τί αναφέρουν στο GRTimes, ο δήμαρχος, Αθανάσιος Μασλαρινός αλλά και ο πάτερ της ενορίας των Τριών Ιεραρχών.
Στη πρώτη περίπτωση, το απόγευμα του Σαββάτου (2/7) λίγο πριν από τον Εσπερινό φωτιά ξέσπασε με επίκεντρο το Τέμπλο αλλά και το Ιερό του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας με τις ζημιές να είναι μεγάλες και ανυπολόγιστες μιας και η ενορία είναι παλιάς κατασκευής.

Στη δεύτερη περίπτωση, την ίδια ώρα, δηλαδή πριν από τον Εσπερινό της Κυριακής (3/7) πυρκαγιά ξέσπασε ακριβώς στο ίδιο σημείο του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή. Το θετικό βέβαια είναι πως δεν είχε ανάλογες φθορές με αυτές της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου και ο ναός παραμένει λειτουργικός.

«Τυχαίο γεγονός οι δύο φωτιές στο ίδιο σημείο» λέει ο δήμαρχος
«Γίνεται ακόμα έρευνα για τα αίτια των δύο πυρκαγιών ωστόσο θεωρούμε πως είναι τυχαίο γεγονός» αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

«Και στις δύο περιπτώσεις, οι φωτιές ξέσπασαν την ίδια ώρα με διαφορά μιας ημέρας, Σάββατο και Κυριακή, στο ίδιο σημείο εντός των εκκλησιών ενώ οι ζημιές είναι μεγάλες. Βέβαια στον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου είναι μεγαλύτερες» τονίζει ο κ. Μασλαρινός.

«Ο Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών είναι λειτουργικός, αυτός του Αγίου Αθανασίου, όχι»
Για τις καταστροφές αλλά και το πως έγινε αντιληπτή η φωτιά στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών μίλησε στο GRTimes ο πατέρας Γεώργιος ο οποίος με τη σειρά του επισήμανε πως οι δύο φωτιές χαρακτηρίζονται «τυχαίο γεγονός» και πως δεν υπάρχει υποψία για εμπρησμό.

«Τη φωτιά την αντιλήφθηκε ο επίτροπος της ενορίας, το απόγευμα λίγο πριν τον Εσπερινό, όταν είδε τον καπνό» αναφέρει στο GRTimes ο πάτερ της ενορίας ενώ για τις ζημιές επισημαίνει πως «Το τέμπλο είναι αυτό που υπέστη καταστροφή και πρέπει να αντικατασταθεί. Κάηκαν κάποια ξύλινα έπιπλα και έσπασαν κάποια μάρμαρα ενώ καπνίστηκαν και όλες οι αγιογραφίες ωστόσο η εκκλησία μας παραμένει λειτουργική και αν όχι μέχρι την Κυριακή, από Δευτέρα θα συνεχιστούν οι λειτουργίες».

Τέλος, σχετικά τη φωτιά στον Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου ανέφερε πως «εκεί οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες, επειδή η εκκλησία είναι παλαιάς κατασκευής, χρειάζεται περισσότερος χρόνος».

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής για τα ακριβή αίτια των πυρκαγιών συνεχίζονται.