Με συλλήψεις αυτόφωρου απείλησαν πριν λίγη ώρα τους κατοίκους του Φυλακίου Ορεστιάδας οι αστυνομικοί από την Ορεστιάδα, επειδή βρέθηκαν στον χώρο που θα κατασκευαστεί η εκκλησία τη Αγίας Σοφίας για κάποιες αρχικές εργασίες.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο, πήγε σε Καστανιές και Νέα Βύσσα ήδη, αλλά δεν είχε την παραμικρή συνάντηση ή επαφή με τους τοπικούς θεσμικούς για το θέμα κατασκευής της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Αρνήθηκε να συναντήσει τόσο τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ή οποιονδήποτε άλλον και φυσικά δεν επισκέφθηκε το ΚΥΤ ή το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο που το δεύτερο είναι δικής του αρμοδιότητας. Άλλωστε η νέα δομή που κατασκευάζεται με εντατικούς ρυθμούς απέναντι από τις υπάρχουσες, περιλαμβάνει δεύτερο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης και κάτοικοι του χωριού, πήγαν στο χωράφι που δώρισε ο κάτοικος Κώστας Σωτηρόπουλος και ξεκίνησαν κάποιες πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της εκκλησίας της Αγιάς Σοφιάς, για την οποία ήδη συγκεντρώνονται χρήματα από απανταχού τους Έλληνες, μέσω του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού. Το συγκεκριμένο χωράφι βρίσκεται δίπλα στον χώρο που κατασκευάζεται η νέα δομή και απέναντι από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου.

Τότε εμφανίστηκε περιπολικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, προφανώς κατόπιν ειδοποίησης από τους αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν μέσα στα ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ και τους ζήτησαν να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία, γιατί διαφορετικά θα τους συλλάβουν και θα τους οδηγήσουν στο αυτόφωρο.

Όταν οι κάτοικοι απάντησαν πως κόβουν κάποια χόρτα και διαμορφώνουν τον χώρο για να ρίξουν τσιμέντο για βάσεις τοποθέτησης κάποιων ελληνικών σημαιών, η αυστηρή απάντηση των αστυνομικών ήταν ότι είναι Κυριακή και απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες.

“Είμαστε στο χωράφι μας και κόβουμε χόρτα και κάνουμε διαμόρφωση του χώρου. Οι βρωμιές που τρέχουν μέσα από το ΚΥΤ χρόνια δεν σας ενόχλησαν και δεν κάνετε τίποτα”, ήταν η απάντηση του Προέδρου Χρήστου Τυρμπάκη και των κατοίκων και το περιπολικό απομακρύνθηκε αλλά η απειλή της σύλληψης παραμένει. “Να κάετε καταγγελία στην Αστυνομία”, ήταν η ειρωνική απάντηση των αστυνομικών.