Πριν από λίγες ημέρες ο Βάιος Σύρρος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Star, έπειτα από 23 χρόνια. Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος έκανε γνωστή την είδηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μιλώντας με λόγια αγάπης για τους συναδέλφους του, με τους οποίους, όπως έγραψε, έγινε οικογένεια.

Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης ήταν χθες καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου μίλησε για το επόμενο μεγάλο βήμα του, αφού ετοιμάζει ειδησεογραφικό σάιτ, αλλά αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από λίγα χρόνια, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου.
Πριν από λίγα χρόνια ο αστυνομικός συντάκτης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως εξομολογήθηκε, την παραμονή του χειρουργείου μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. «Πέρασα δύσκολα, αλλά είχα δίπλα μου ανθρώπους. Είχα την οικογένειά μου.Πρώτα είχα την οικογένειά μου και μετά ένα κανάλι δίπλα μου, το Star. Θεωρώ τον εαυτό μου υπερβολικά τυχερό γιατί η διοίκηση και γενικά όλοι οι άνθρωποι με στήριξαν σε οτιδήποτε χρειάστηκε και ήταν πάντα δίπλα μου. Αυτό δεν το ξεχνώ», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπήρχε κληρονομικότητα και πως πιθανότατα να ευθύνεται η χρήση χημικών. «Δύο φορές είχα λιποθυμήσει. Στη μία λιποθυμία με συνέφερε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων».
Ο ίδιος εξήγησε ότι είναι από τη φύση του πολύ σκεπτικιστής με όλα αυτά περί θαυμάτων: «Μου έλεγαν για εικόνα που δακρύζει και εγώ έψαχνα από πίσω το σημείο που μπορεί να είχε το υγρό. Μου είπε η σύζυγός μου να πάμε στον Άγιο Εφραίμ και της είπα “πάμε, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε”. Πήγα, πήρα το λαδάκι και το βράδυ πριν την επέμβαση εγώ και η σύζυγός μου βάλαμε λάδι και μυρίζαμε μύρο. Έντονα μύρο. Δεν ήταν αυθυποβολή, ούτε τίποτα. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά. Βγήκα από το νοσοκομείο 4-5 ημέρες νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Λίγες ημέρες αργότερα επισκεφθήκαμε και πάλι το μοναστήρι και ζήτησα από την ηγουμένη να μου δώσει αυτό το λαδάκι που μυρίζει μύρο, μου είπε ότι δεν έχουν τέτοιο και ότι με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται ο Άγιος Εφραίμ. Έπαθα σοκ».
Στις 5 Μαΐου, ανήμερα του Αγίου Εφραίμ, ο Βάιος Σύρρος είχε γράψει στο λογαριασμό του στο Facebook: «Σήμερα γιορτάζει ένας υπέροχος φίλος, ο Άγιος Εφραίμ. Για όλους όσοι δάκρυσαν δίπλα του. Πολύ δύσκολο πράγμα ο καρκίνος… παλέψαμε, κερδίσαμε ήδη 10 γεμάτα υπέροχα χρόνια!!!».
Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 10 Μαϊου 2022