Θα θέλαμε κι εμείς με την σειρά μας, να μιλήσουμε για την Αγία Γερόντισσα Γαλακτία. Η γνωριμία μας ήταν στις 2 Μαίου 2018. Θυμάμαι το βλέμμα της πολύ φωτεινό, γλυκό, διαπεραστικό και το χαμόγελό της μοναδικό. Πήγαμε οικογενειακώς 12 φορές εμείς το ανδρόγυνο,κάτοικοι Ρεθύμνου και η εξάχρονη κόρη μας Αργυρώ Παρασκευή. Πολλά είναι τα θαυμαστά σημεία που ζήσαμε αλλά θα αναφέρομε εδώ το πρώτο μεγάλο θαύμα στην κόρη μας. Το κοριτσάκι μας, είχε εξόγκωμα στην δεξιά μεριά του κεφαλιού σε μέγεθος μικρού καρυδιού. Την πήγαμε στον παιδίατρο και μας είπε ότι δεν είναι τίποτα, είναι, είπε, το σχέδιο του κρανίου έτσι… Το εξόγκωμα αυτό έφευγε και επανερχόταν. Ανησυχήσαμε και πήγαμε σε άλλο παιδίατρο και συνέστησε μαγνητική τομογραφία. Πήγαμε και σε παιδονευρολόγο στο Ηράκλειο και μας είπε τα ίδια. Τότε σκεφτήκαμε να πάμε πρώτα στην Γερόντισσα Γαλακτία, γιατί την πρώτη φορά που ακούμπησε το κεφάλι της μικρής στο σημείο εκείνο η μικρή της φώναζε: «βγάλε το χέρι σου Γερόντισσα από εκεί…με καίει το κεφάλι μου…».

Πήγαμε την μικρή στην Γερόντισσα στις 29 Ιουνίου 2019. Η μικρή τότε είχε γενέθλια. Πήρε η Γερόντισσα το σταυρό και τον κατηύθυνε εκεί που ήταν το πρόβλημα. Έκλεισε τα μάτια η Γερόντισσα και προσευχόταν μυστικά. Όταν σηκώθηκε η μικρή, χαμογέλασε η Γερόντισσα, της έκλεισε το μάτι και της είπε: «τώρα είσαι εντάξει»! Μετά από τρεις ημέρες η μικρή θα έκανε μαγνητική. Μας είπε, όμως, την παραμονή της εξέτασης το παιδί: «μαμά, δεν έχω τίποτα στο κεφαλάκι…είδα…ότι η Γερόντισσα Γαλακτία έστειλε τον Άγιο Λουκά τον ιατρό και μου έκανε χειρουργείο! Τώρα δεν έχω τίποτα! Μου έκανε 4 τομές!». Την επόμενη μέρα, διαπιστώθηκε από την μαγνητική τομογραφία ότι υπήρχαν 4 τομές στο κεφάλι του παιδιού! Παράδοξες και λεπτές πολύ!

Σαν να έγιναν από τον πιο αριστοτέχνη χειρούργο! Το παιδί ήταν ήρεμο στην εξέταση και επανέλαβε στο δρόμο ότι η γιαγιά η Γαλακτία και ο Άγιος Λουκάς έκαναν επεμβάσεις στο κεφαλάκι του! Και μάλιστα τέσσερις!

 

Όταν πήγαμε να πάρουμε τις εξετάσεις, μας είπε ακόμη και η νοσοκόμα που μας τις έδωσε: «τόσο μικρό παιδί και να έχει 4 χειρουργεία στο κεφαλάκι του»! Εμείς δακρύσαμε, δεν είπαμε τίποτα…

 

Το πρόβλημα της μικρής τελικά ήταν επικίνδυνο πολύ, όπως μας εξήγησαν, ήταν επιληψία, τύφλωση, παραλυσία στα άκρα κ.α. Όταν πήγαμε τις εξετάσεις στην παιδίατρο έμεινε κατάπληκτη. Η μικρή εξήγησε με πολύ παραστατικό τρόπο, ότι έγινε καλά, γιατί της έκαναν 4 χειρουργεία ο Άγιος Λουκάς και η γιαγιούλα η Γαλακτία που τον έστειλε και ήταν εκεί και την βοήθησε! Τότε η γιατρός απάντησε: «έτσι εξηγούνται όλα». Τα παράξενα χειρουργεία άφησαν στο κεφαλάκι της μικρής ένα βαθούλωμα σαν αυλακιά! Ευχαριστούμε και τους δύο Αγίους του Θεού, για το κορυφαίο θαύμα που έκανε καλά το παιδί μας! Όσο ζούμε θα διαλαλούμε την θαυματουργική δύναμη της Αγίας Γερόντισσας!

 

Άλλοτε πάλι, περάσαμε από την Γερόντισσα, κατευθυνόμενοι στην Μονή Κουδουμά! Λέει εκείνη στην Αργυρώ Παρασκευή: «εκεί που θα πας, θα δείς έναν παππούλη! Θα σου δώσει ένα δώρο που θα είναι θησαυρός για σένα»! Μετά η Γερόντισσα πήγε να ανοίξει την τσέπη του μπουφάν που φορούσε το παιδί και έβαλε τα δακτυλάκια της στην τσέπη. Σαν κάτι να εντόπιζε… Εκεί, στο ίδιο σημείο, έβαλε ο παππούλης ένα ξύλινο σταυρό και ένα κομποσχοίνι. Λεγόταν μοναχός Κορνήλιος!

 

Γράψαμε ελάχιστα απ’ αυτά που ζήσαμε κοντά στην όντως Αγία Γερόντισσα Γαλακτία! Άνθρωπος απίστευτα μεγάλος και μεγαλειώδης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκανε για την οικογένειά μας