Διαβάζω στην «Ελευθεροτυπία»:
«Στο φλεγόμενο ξενώνα του ιερού ναού Πέτρου και Παύλου, στα Κομνηνά Ξάνθης, βρήκε το θάνατο ο ιερέας του ναού Αναστάσιος Σαπουνίδης, 72 χρόνων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί από άγνωστη αιτία και ο ιερέας δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί»

Εκ πρώτης όψεως η είδηση φαίνεται ως απλό ατύχημα, όμοιο με άλλο ένα ακόμη περιστατικό: «Τραγικό θάνατο βρήκε 75χρόνος συνταξιούχος ιερέας στο χωριό Κάτω Λούμα Ελούντας, όταν άρπαξαν φωτιά τα ράσα του ενώ έκαιγε ξερόχορτα σε χωράφι».

Τα πραγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Εδώ η πυρκαγιά ανάφτηκε είτε από τον ίδιο τον Εξαπωδώ είτε από Σατανιστάς (Όχι από αυτούς τους μετανοημένους νεαρούς δολοφόνους με τους οποίους αλληλογραφούσε ο ιερός Χουντόδουλος).

Αντιγράφω από το Φόρουμ του Αγίου Όρους, διατηρώντας την ορθογραφία:
«Το περιστατικο συνεβη στα 21 μου στα κομνηνα ξανθης οπου λειτουργουσε ο παπας Αναστασιος……..Εγω τοτε ημουν απιστος και δεν ειχα καμια ιδεα απο ορθοδοξια κτλ κτλ……Τελος παντων λεωφορεια ερχοντουσαν στο μερος να φανταστειτε!!!. …Τελος παντων ο ξαδερφος με πηρε με το καλο (καλη του ωρα οπου και αν ειναι) και με πηγε πιο κατω σε μια καφετερια (που θυμαμαι ειχε και πισινα!!). Καθομασταν εκει και περιμεναμε ωρα ηπιαμε εναν καφε και γυρισαμε στην ουρα. Εκει ευτυχως μετα απο καμποση ωρα ο παππουλης εμφανιστηκε και με κανε εντυπωση το προσωπο του. Ηταν χαμογελαστο και κατασπρο!! Περιτριγυρισμενος απο παιδακια μεσα στην χαρα!! … με προκαλεσαν (εμενα τον κακοπροαιρετο) αλγεινη εντυπωση τα βιβλιαρακια (αγιες γραφες κτλ που οικιοθελως ο καθενας αφηνε αν ηθελε κατι ευτελες βεβαια γι αυτα,κανεις δεν αφηνε σημειωτεον ) …. .μπαινει λοιπον ο συνονοματος ξαδερφος μου και βγαινει αμεσως και με κανει νοημα να μπω (κατοπιν θα μου πει οτι ο παππους αμεσως του ειπε οτι δεν ηρθε για εκεινον ). Τελος παντων εγω που ημουν προκατατειλλημενος αρχισα λιγο τα χαχανητα ….προκαταληψη η οποια κορυφωθηκε οταν ειδα τον παππουλη να μου περναει το πετραχειλι (φυσικα τωρα ξερω οτι το λενε πετραχειλι τοτε ομως…) για να μου διαβασει ευχη.εσκυψα και εγω το κεφαλι μου και μου περασε το πετραχειλι διαβαζοντας την ευχη. χτυπησε και τον σταυρο πανω στο κεφαλι και στους ωμους μου ηρεμα και εκεινη την ωρα εγιναν πραγματα που ποτε δεν ενιωσα εζησα στην ζωη μου. Με μιας σοβαρευτηκα,για την ακριβεια παγωσα!!!! Ενιωσα μια πιεση στο στηθος μου σαν δαγκανα ας πουμε να ξεριζωνεται απο την περιοχη της καρδιας! ….. Ηταν ΥΠΕΡΟΧΑ.Μια αισθηση συγλονιστικη που ομως προηλθε ως θεραπεια σε κατι κακο (η ευχη ηταν για καταπολεμηση μαγειας). Δεν μπορειτε να με καταλαβετε βεβαια διοτι αυτες οι αισθησεις ηταν υπερκοσμιες. …»

Στη συνέχεια του διαλόγου των ιδιαίτερης ευφυϊας επισκεπτών του Φόρουμ, έρχεται η Μεγάλη Αποκάλυψις με τη βούλα μάλιστα του έγκριτου Δημοσιογράφου της Δεξιάς κ.Σόμπολου (προέδρου ΕΣΗΕΑ!!!):

«…yparxei » Δευτ Ιαν 08, 2007 8:34 am
….Σε μια εκπομπη παλια που χε ο σωμπολος. Αυτα που ακουστηκαν τοτε ηταν πολυ πιο σκοτεινα απο αυτα που γραφει η σελιδα τυπογραφικα που σας εκανα παστε. Μιλουσαν για σατανιστες που ενηργησαν και σκοτωσαν τον παπουλη. Πως τον φυγαδευσαν και τον πηγαν διπλα στην καβαλα για τις ακατανομαστες πραξεις τους πως γυρισνα πισω και βαλαν φωτια στο σπιτι του και τον καψαν ζωντανο (πως κοψαν τα χερια του) και αλλα πολλα. Μαρτυρησε εν ολιγοις ο Αγιος …».