Η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη, γνωστή από τους ρόλους της, ως “αθυρόστομη” γιαγιά, περνάει το κατώφλι του καμμένου σπιτιού της στον Νέο Βουντζά. Μόλις το αντικρύζει, τόσο εξωτρικά όσο κυρίως εσωτερικά, στέκεται για λίγο σιωπηλή και ξαφνικά ξεσπά ανάμεσα στα αποκαϊδια…

“Από τον Νέο Βουντζά, από το Μάτι έμειναν αποκαϊδια. Αυτά δεν είναι τυχαία. Δεν μπορούν έτσι να εξαφανίζονται πολιτείες. Η πρώτη μου σκέψη δεν είναι αν κάηκαν οι πόρτες, τα παράθυρα ή τα βιβλία μου αλλά οι άνθρωποι που χάθηκαν. Μάλιστα δίπλα μου κάηκε η γειτόνισσα μου, η Λίτσα. Εγώ τι πώ για τις ζημιές; Ένας μάστορας θα τα φτιάξει”, δήλωσε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR.

Το εξοχικό αυτό σπίτι το κληρονόμησε από τον πατέρα της. Από το 1971 έως την πύρινη λαίλαπα η κ. Τίτικα περνούσε εδώ καλοκαίρια και χειμώνες. Το έφτιαχνε και το συντηρούσε με τα χέρια της. Τώρα βλέπει τους κόπους της να έχουν γίνει στάχτες…


“Ήταν το σπίτι μου, είχα δεθεί, όπως ο καθένας δένεται με το σπίτι του. Δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει στάχτη για το συμφέρον του”, δήλωσε.

Η φωτιά στο φονικό της πέρασμα άφησε και κάποια ανεξήγητα σημάδια, όπως στο καμένο παράθυρο της κ. Τιτίκας σχηματίστηκε ένας σταυρός!


“Αυτό είναι αποτέλεσμα της φωτιάς. Εγώ πιστεύω πως είναι όπως οι βραχογραφίες”, εξήγησε η ηθοποιός.

Και ο σταυρός στο παράθυρο δεν ήταν το μοναδικό ανεξήγητο σημάδι της φωτιάς. Σχεδόν ανέγγιχτες από τις φλόγες έμειναν και όσες ιερές εικόνες είχε κρεμμασμένες στους τοίχους της.

“Είναι μια συνηθισμένη εικόνα της Παναγίας, βρεφοκρατούσα. Ευτυχώς καπνίστηκε, δεν κάηκε. Είναι και η εικόνα του Άγιου Ελευθέριου που σώθηκε”, είπε.