Το απόγευμα της 5ης Νοεμβρίου του 1957, στις 18:10, ένα παράξενο ουράνιο φαινόμενο έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της Λάρισας.

Οι περισσότεροι από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού θεωρούσαν ότι επρόκειτο περί του σοβιετικού τεχνητού δορυφόρου Σπούτνικ 2, ο οποίος είχε εκτοξευθεί λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, λοιπόν, ένα φωτεινό σώμα, που έλαμπε σαν αστέρας τετάρτου μεγέθους, έκανε την εμφάνισή του πάνω από τον ουρανό της Λάρισας.

Το μυστηριώδες ιπτάμενο σώμα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Επίσης, αναφέρθηκε ότι το παράξενο αυτό ιπτάμενο αντικείμενο συνοδευόταν και από ένα άλλο, επιμήκους σχήματος και σε κοντινή απόσταση από το πρώτο. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και από το προσωπικό της αεροπορικής βάσης.

Την ίδια ημέρα, ένα άλλο Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο εθεάθη βορειοανατολικά του Πύργου Ηλείας. Η παράξενη πτητική μηχανή ήταν φωτεινή, χρώματος πορτοκαλί και μεγέθους μετρίου αστέρος, ενώ εξαφανίστηκε με κατεύθυνση προς τα νοτιοανατολικά, σε διάστημα μισού λεπτού από την εμφάνισή του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 06/11/1957…