Αναπάντητα παραμένουν μεγάλα ερωτηματικά για το περίεργο περιστατικό που συνέβη στο ναό του νεκροταφείου, στο χωριό Κορακοβούνι της Κυνουρίας.

 

 

Πληροφορίες του Korakovouni WebRadio, κάνουν λόγο ότι δεν πρόκειται για βεβήλωση του νεκροταφείου του Κορακοβουνίου αλλά για τελετές μαγείας και ότι μέσα στο Ιερό της εκκλησίας βρέθηκε ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω στην Αγία Τράπεζα με τον σπόγγο (σσ. σπόγγος: το μικρό σφουγγάρι που χρησιμοποιεί ο ιερέας να καθαρίσει το Ιερό Δισκάριο κατά το μυστήριο των Αγίων) να είναι καρφωμένος κι αυτός. Το πετραχήλι του ιερέα (που ήταν αποθηκευμένο σε ένα μπαούλο) ήταν τυλιγμένο γύρω από το καρφωμένο μαχαίρι.

 

Νεότερες πληροφορίες του kwr.gr, αναφέρουν ότι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο χώρο βρέθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα οι αστυνομικοί και ο διοικητής του Α.Τ. Παραλίου Άστρους για περαιτέρω έρευνα στον τόπο. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο για στοιχεία ενώ η σήμανση πήρε δακτυλικά αποτυπώματα από το μαχαίρι και τον σπόγγο. Τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Σήμανσης.

 

Ο ιερέας του χωριού, κ.Κωνσταντίνος Σαμαρτζής ενημέρωσε τη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για το γεγονός και για τις ενέργειες της αστυνομίας. Στις 6 Απριλίου 2016 ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος θα επισκεφτεί την ενορία του Κορακοβουνίου (η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη) και είναι σίγουρο πως θα αναφερθεί στο γεγονός κατά το κήρυγμά του.