Στις 10 Ιουλίου του 1936, προσήλθαν στα γραφεία της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών απεσταλμένοι από το Αγρίδι της Γορτυνίας, για να ζητήσουν οδηγίες, που θα τους λύτρωναν από τα έντονα τηλεκινητικά φαινόμενα, που επαναλαμβάνονταν με μανία σε μία από τις λιγοστές κατοικίες του ορεινού αυτού χωριού.

 

Τα φαινόμενα παρουσιάζονταν στο σπίτι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος είχε μόλις επιστρέψει στην πατρίδα από την Αμερική, όπου είχε προσφύγει ως μετανάστης. Δύο μήνες νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε νυμφευτεί τη σύζυγό του, Θεοδώρα. Προσφάτως, είχε ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη, ανεξήγητη, όσο και συστηματική καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων, με έμφαση στον ρουχισμό και των δύο συζύγων, που βρίσκονταν διαρκώς κατεστραμμένα, φέροντας αλλόκοτα γεωμετρικά σχέδια. Το αποτέλεσμα ήταν να μην τους μείνει τίποτε ακέραιο από το βιος τους και η ζημιά να ανέλθει σε μέγα ποσό.

 

Επειδή ο Αγγελόπουλος ήταν παντρεμένος για δεύτερη φορά και επειδή η νέα του συμβία παρουσίαζε έντονη αδιαθεσία, θεώρησε ότι όλα εκείνα τα ανεξήγητα, που λάμβαναν χώρα στο σπίτι του, προέρχονταν από “μάγια”, που στόχευαν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τον νέο του γάμο.

 

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, στον οποίο αποτάθηκαν έντρομοι οι νεόνυμφοι, τους συνέστησε να απομακρυνθούν από την οικία τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να πιστοποιηθεί εάν τα άγρια τηλεκινητικά φαινόμενα καταστροφής, θα τους ακολουθούσαν κατά πόδας. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και οι ζημιές συνεχίζονταν, αυτό θα βεβαίωνε ότι η αιτία όλων, θα ήταν κάποιος από τους δυο τους.

 

Η Εταιρία Ψυχικών Ερευνών σκόπευε να παρακολουθήσει στενά τα τηλεκινητικά φαινόμενα της Γορτυνίας.

 

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 11/07/1936…