Γράφοντας το βιβλίο μου «Oι χαμένοι θεοί», ένα μυθιστόρημα βασιζόμενο στην ελληνική μυθολογία, που έχει ως αρχή του την Πελοπόννησο και καθ’ ότι εγώ βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη, δεν ήταν λίγες οι φορές που χρειάστηκε να περιηγηθώ στο google earth αναζητώντας διαδρομές και γεωγραφικούς προσδιορισμούς.
Το έργο μου βασίζεται σε μελέτη αλλά και σε ερεθίσματα, ερεθίσματα που προέρχονται από την αγάπη για τη χώρα μου. Συνάντησα λοιπόν, κατά την μελέτη της περιοχής, κάτι που με τρόμαξε. Τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου ανέσκαψαν πρώτοι αρχαιολόγοι εξωτερικού και αφού πέρασαν διάφορες αποστολές τους, παίρνοντας σε πολλές των περιπτώσεων τα πρώτα ευρήματα στις χώρες τους, παρέδιδαν εκ των υστέρωνσε εμάς για έρευνες ή αξιοποίηση. Ακριβώς όπως είχε γίνει και στην Ολυμπία άλλωστε με τμήματα από τις μετώπες πρόναου και οπισθόδομου του ναού του Διός να βρίσκονται ακόμη στο Λούβρο - και μακάρι να ήταν τα μόνα.
Συνάντησα επίσης αρχαιολογικές ανασκαφές που έγιναν από Έλληνες, όπως στην αρχαία Πελλάνα, οι οποίες μπαζώνονταν εν μια νυκτί. Ίδια περίεργη συμπεριφορά και στην Λυκόσουρα. Πλήρης απαξίωση στον ναό τουΕπικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες. Όλα αυτά προκαλούν την σκέψη μου, προκαλούν εμένα τον ίδιο να θέλω να ενεργοποιηθώ και να μάθω περισσότερα, να μάθω όχι το γιατί αλλά το ποιος, το γιατί νομίζω πως είναι αυταπόδεικτο.
Ναι, κάποιοι τρομάζουν μην αποκαλυφθεί πλήρως η Ελληνική ιστορία, μη και τυχόν συνδεθεί με την Ελληνική μυθολογία πιο σωστά με την ιστορία της Ελλάδος και κατ’ επέκταση με την ιστορία του κόσμου ολοκλήρου, γιατί  το αφήγημά τους για την ιστορική πορεία του ανθρώπου μέσα στους αιώνες θα εξαϋλωθεί... Και τότε; Τότε τα επιχειρήματα χειραγώγησης πως τα πάντα ξεκινούν από τον δυτικό πολιτισμό ίσως πάψουν να ισχύουν. Αλλά αυτές οι σκέψεις δεν αρκούν, θα πρέπει ο καθ’ ένας από εμάς να αναρωτηθεί αναζητώντας μέσα του την γνώση, να εμπιστευτεί αυτό που μέσα του μεταφέρει και όταν οι άνθρωποι πεισθούν πως τα πιστεύω τους έχουν μεγαλύτερη σημασία από το επιβαλλόμενο τότε το κουκούλωμα θα πάψει να έχει ύπαρξη.

Το σημείο σημειώνεται με κύκλο, κάτω δεξιά, στα Α. του ακρωτηρίου Μαλέας.

Έχοντας λοιπόν αυτές τις σκέψεις, άρχισα να γίνομαι πιο προσεκτικός στην πληροφορία που αναζητούσα, εμβαθύνοντας στην αρχή δημιουργίας της. ΠΟΙΟΣ;  Αναζητώντας λοιπόν στο google earth κάτι που αφορούσε το έργο μου, στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, στο ακρωτήριο Μαλέας, εντόπισα μια τοποθεσία η οποία για κάποιον ανεξήγητο λόγο εμφανίζει πάνω της δυο τετράγωνα αλλοίωσης της εικόνας. Μου έκανε εντύπωση αυτό και αναζητώντας πληροφορίες στο ίντερνετ, βρήκα πως αυτό συμβαίνει σε διάφορα σημεία του πλανήτη, κυρίως σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που πρέπει να αποκρυφθούν από το μάτι του δορυφόρου.  Γιατί όμως σε εκείνο το σημείο;
Μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα βρίσκεται το βυθισμένο Παυλοπέτρι, πόλη 5.000 ετών που σύμφωνα με μελέτη βυθίστηκε περίπου το 1000 π.Χ. Αυτό σε συνδυασμό με τις προηγούμενες σκέψεις μου με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάτι και σε αυτό το σημείο που σκοπίμως αποκρύπτεται ή απλά είναι ένα λάθος στην εικόνα του δορυφόρου που έτυχε να συμβεί εκεί;
Θα ήθελα άνθρωποι, κυρίως ψαράδες που έχουν πρόσβαση στο σημείο ή επισκέπτονται την περιοχή να στρέψουν την προσοχή τους προς το σημείο και να μας ενημερώσουν σχετικά.

ΥΓ:
Προσωπικά έλεγξα την εικόνα από 3 διαφορετικούς υπολογιστές πριν επικοινωνήσω μαζί σας. Την έλεγξα ακόμη και σήμερα, 3 χρόνια μετα την πρώτη φορά που το εντόπισα, χρονικό διάστημα που έχουν γίνει αναβαθμίσεις του προγράμματος. Ίδια αλλοίωση 3 χρόνια…