Μία παράξενη υπόθεση που συνέβη στο χωριό Ξυνόβρυση του Πηλίου, δημοσιεύθηκε στις 14/12/1973 σε άρθρο της εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

 

Μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παρατίθενται στο άρθρο, είδε τρία διαδοχικά βράδια, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, να εμφανίζονται μπροστά της η Παναγία, η Αγία Παρασκευή και η Αγία Τριάδα, υποδεικνύοντάς της να σκάψει κάτω από το πλακόστρωτο δάπεδο ενός από τα δύο δωμάτια του σπιτιού της, όπου υπήρχε θαμμένο κάτι «κακό». Σε αντίθετη περίπτωση, η γυναίκα κινδύνευε η ίδια να πάθει κάτι κακό.

 

Οι Αγίες, υπέδειξαν επίσης στην γυναίκα να πετάξει στην θάλασσα αυτό που θα έβρισκε. Τελικά, με την βοήθεια τριών συγγενών της, έσκαψαν στο σημείο που είχε υποδειχθεί και σε βάθος μισού μέτρου εντόπισαν δύο οστά, πιθανότατα μηριαία καθώς και τμήμα οστού κάτω γνάθου, με δύο δόντια.

 

Τα οστά φαίνονταν πολύ παλιά, τουλάχιστον τριάντα ετών και θα αποστέλλονταν στην Αθήνα για εξέταση. Το σπίτι, το οποίο ήταν ηλικίας τουλάχιστον εκατό χρόνων, θεωρήθηκε από τους κατοίκους του χωριού ως «στοιχειωμένο» και απεύφευγαν να περνούν από αυτό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας…